Szerző: Bodnár Ádám

2014. április 3. 14:00

Windowson is demózta az érintős Office-t a Microsoft

A Microsoft a múlt héten bemutatta és ki is adta az Office iPaden futó verzióját, a Builden pedig demózta az érintésre optimalizált, modern Office-alkalmazásokat, amelyek a Windows 8.x új felületére készültek.

A Build első napján számos felhasználói és fejlesztői újdonsággal együtt a Microsoft bemutatta a modern, érintésre optimalizált Office-t, amely egyelőre hangsúlyozottan "work in progress" állapotú, vagyis a végleges kiadás még messze lehet. Az érintésre optimalizált Office-t már univerzális alkalmazásként fejleszti a cég, ami azt jelenti, a szoftver (más felülettel, de azonos funkcionalitással) fut az összes Windowson a telefontól az Xboxig - bár kétséges, hogy utóbbin ki akarna Office-állományokat kezelni, de lehetőség mindenesetre meglesz rá.

A Word, az Excel és PowerPoint felülete is úgy alakul át, hogy könnyen lehessen őket egy tableten is kezelni - az iPaden futó verzióról született kritikák szerint egyébként ez egész jól sikerült a cégnek, anélkül hozza a tabletre írt Office a megszokott alkalmazások képességeit és felületét, hogy azt nagyon átvariálták volna. A Ribbon itt is kontextuális, az éppen végzett művelethez kapcsolódó további eszközök és menük érhetők el, ami főleg egy kis kijelzőn és érintéses környezetben, szándékosan nagyra rajzolt felületi elemek használatakor jön jól.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A modern Office minden dokumentumot képes a felhőbe menteni és végtelen mennyiségű példányt tárolni belőlük, így egy állományban az összes módosítást vissza lehet vonni és egészen a kiindulási állapotig vissza lehet lépkedni. A tegnapi prezentáció során egy Windowst futtató tabletet használt a demókhoz Kirk Koenigsbauer, amely egy kezdeti stádiumban levő PowerPointot futtatott, erről mentek a demók is. Az előadás során egy rövid ideig látható volt a telefonon futó Office is, a tableteséhez nagyon hasonló, érintésre optimalizált felhasználói interfésszel, de a kis kijelzőhöz szabott megjelenéssel.

A Microsoft érintésre optimalizált operációs rendszere lassan két éve van a piacon, de a vállalat még mindig nem adta ki az Office érintésre optimalizált verzióját a rendszerhez, csak a desktop Office-ba épített egy mérsékelten hasznos Touch módon, amely megnöveli egyes felületi elemek méretét, hogy kézzel is könnyű legyen eltalálni őket. Az érintéses Office mihamarabbi érkezése azért is fontos lenne, mert ezzel válhatnának a tabletek valódi vállalati eszközzé - a tegnapi bemutató során azonban a vállalat egy szót sem ejtett arról, mikor érkezik a végleges verzió.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról