Szerző: Koi Tamás

2014. március 20. 11:56

PlayStation-exkluzív sorozatot indít a Sony

Az új generációs játékkonzolok üzleti stratégiájának megalkotása során a Sony és a Microsoft már jócskán túlhaladt az egyszerű videojáték-koncepción. A PlayStation és az Xbox egyedi tartalmakkal próbálja teljesen átvenni az otthoni szórakoztatóközpont szerepét.

Tovább erősíti a PlayStation szórakoztatóközpont-szerepét a Sony, amely a tervezett fizetős tévészolgáltatásokon túl egyedi, exkluzív műsorokkal is meg kíván jelenni. Az egyedi tartalmak a Sony online hálózatán, a PlayStation Networkön keresztül lesznek elérhetők, egyelőre csak az Egyesült Államokban. A cég - akárcsak riválisa, a Microsoft - a mostani kezdeményezésen túl számtalan online streaming tartalmat tesz elérhetővé világszerte több tízmillió felhasználónak, emellett online áruházában tévés tartalmakat is árul, illetve kölcsönöz.

Családban marad

Az első, PlayStation-exkluzív sorozat Powers címmel láthat napvilágot, amelynek sztorija egy természetfeletti képességekkel ellátott detektívről szól majd. Az egyórás sorozatrészeket a Sony tévés stúdiója, a Sony Pictures Televison gyártja, vagyis a teljes produkciós és disztribúciós folyamat házon belül zajlik majd. A Sony ezzel frappáns választ adhat azoknak a kritikusoknak, akik szerint a multi nem tudta, illetve nem tudja kihasználni a rendelkezésre álló szinergiákat.


Részlet a Powers pilotjából (a főszerepben Jason Patric)

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Sony a Powers esetében olyannyira igyekszik rácáfolni erre, hogy a Powers tévésorozat történetét és teljes dramaturgiáját úgy építi fel, hogy az a videojátékokon edződött közönség számára a lehető legkönnyebben emészthető legyen. A sorozat célcsoportja emellett a készítők szerint demográfiai szempontok alapján is tökéletes lefedést mutat a PlayStation-felhasználók táborával.

A cég a PlayStation-exklizív tévésorozat létrehozására profi forgatókönyvírókat szerződtetett, akik több nagy stúdió világszerte ismert sorozatain dolgoztak korábban. A gyártási költségeken sem spórol a társaság: a Powers egy-egy része az átlagos HBO-sorozatokhoz hasonló büdzséből készül majd. Azt ugyanakkor egyelőre nem árulta el a cég, hogy mindezért a nézők hogyan és mennyit fognak majd fizetni, illetve pontosan mikor kerülhet "adásba" az első évad. A Sony számára legalább két lehetőség mutatkozik a tartalom terítésére, ezek közül az egyik a jelenleg is tévés és mozis tartalmak kiterjedt választékát kínáló PlayStation Store lehet, a másik lehetőség, hogy a Powers a vállalat által idénre tervezett előfizetéses tévés műsorterjesztő rendszerébe integrálódik valamilyen módon.

Set-top (X)box

A japán multi több elektronikai gyártóval egyetemben régóta tervezi, hogy a nagy kábeltévé-szolgáltatókhoz hasonlóan saját tévés műsorközvetítő szolgáltatást indítson. A saját gyártású tartalmak, valamint a hollywoodi befolyás miatt erre a Sonynak van jelenleg meg a legnagyobb esélye, a cég állítólag már meg is állapodott több tartalomszolgáltatói partnerrel. Ennél a szolgáltatásnál a PlayStation játékkonzolt lényegében egy IPTV-s set-top boxként kell elképzelni, mely interaktív funkciók egész tárházát kínálja.

A platformexkluzív játékok után tehát a platformexkluzív tévés tartalmak fogalmával is megismerkedhetnek rövidesen a konzoltulajdonosok, annál is inkább, mivel a Microsoft a Sonyhoz hasonlóan szintén tervez saját tévésorozatot az Xboxokra. A projekten többek közt olyan, nagy nevű szakemberek működnek közre, mint Nancy Tellem, egykori CBS-elnök, illetve a többszörös Oscar-díjas rendező, Steven Spielberg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról