:

Szerző: Dojcsák Dániel

2014. március 20. 08:21

Ezekre az Xperia mobilokra jön Android 4.4

Idén már egészen kevés szó esik az új készülékek vásárlás utáni szoftveres támogatásáról, kissé mintha a vásárlók és a piac is elfogadta volna, hogy ez nem erőssége a mai rendszernek. Éppen ezért meglepő, hogy a Sony bejelentette az Android 4.4-et szinte a teljes 2013-as palettájára.

A Sony közleménye szerint az Android 4.4 KitKat terítése már meg is kezdődött, igaz mire minden készülék megkapja a frissítést, bőven a második félévben lehetünk majd. Indulásként nem meglepő módon az utóbbi fél évben megjelent mobilokra érkezik meg a legfrissebb rendszer, így az Xperia Z Ultra, Xperia Z1 és Xperia Z1 Compact kapja meg az egészen idáig csak a Nexusokban és a legújabb 2014-es modellekben megtalálható Androidot.

Az év további részében a még 2013 januárjában megjelent eredeti Xperia Z, illetve annak kortársai, az Xperia ZL, Xperia Tablet Z és az Xperia ZR modellek is megkapják az addigra viszont már ismét elavultnak számító verziót. Óriási lemaradás persze nem lesz, de a Google várhatóan a nyár folyamán megmutatja az idei Androidot is, amit aztán a következő Nexuson láthatunk debütálni. A felsoroltakon túl nyilvánvalóan a januárban bejelentett T2 Ultra, E1 és M2 és minden ezután megjelenő modell is Android 4.4-et kap.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Android 4.4 KitKat egyébként látványos és jellegzetes különbségeket nem hozott az azt megelőző verzióhoz, talán emiatt is kevésbé kritikus a felhasználóknak, hogy kapnak-e frissítést. Az újdonságok nagy része a motorháztető alatti csiszolásokról, teljesítményoptimalizálásról, illetve a kezelőfelület finomhagolásáról szólt. Ez utóbbi a Sony telefonjain kevésbé lesz észrevehető, ugyanis a beállítások és az értesítési rész egyedi tuningot kapott, illetve a teljes interfészt igyekezett a japán cég a Sony PlayStation 4 jellegzetességeivel párhuzamba hozni. Ugyanazok az animációk és hátterek, illetve dizájnelemek köszönnek vissza, mint amit a konzolon is megszokhattak a tulajdonosaik. Az Xperia Themes letölthető kezelőfelület csomagokat is kínál, 280 különböző stílus közül válogathatnak a felhasználók induláskor.

Emellett a Sony természetesen az Android 4.4 alá is elhozta és kicsit fel is újította saját alkalmazásportfólióját. Ezek közt ott van a saját üzenetküldő alkalmazás, a Smart Connect, a zenéket beazonosító Track ID, a Sony Select, a Smart Social Camera, illetve a Sony médiaalkalmazásai, mint a Walkman. Mindez összekötve a Sony Entertainment Network cloudszolgáltatásaival, hogy valóban igaz legyen, hogy a Sony egy integrált, átjárható platformélményt ad attól függetlenül, hogy épp mekkora kijelző előtt vagyunk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 05:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.