:

Szerző: Bodnár Ádám

2014. március 18. 13:45

Windowsos fejlesztőket csábít a Google

Elérhetővé tette .NET alkalmazásokban használható API-könyvtárának éles használatra javasolt verzióját a Google. A szoftver nyílt, Apache licenc alatt elérhető, használható.

General Availability, vagyis általánosan elérhető, gyakorlatilag éles környezetben is használható státuszba került a Google APIs Client Library for .NET, vagyis az az API-könyvtár, amely a .NET alkalmazásokból kényelmesen használhatóvá teszi a keresőóriás háttérszolgáltatásait.

A Google blogbejegyzése szerint az API-k eddig is elérhetők voltak gyakorlatilag bármilyen platformról és bármilyen nyelvből ReST, HTTP vagy JSON interfészen keresztül, azonban a vállalat is úgy gondolja, az igazán könnyű használhatósághoz szükséges egy olyan natív API könyvtár. Ezt adja a .NET-ben dolgozó fejlesztők számára a Client Library for .NET, amely ráadásul nyílt forrású és Apache licenc alatt elérhető, így lényegében szabadon használható akár zárt forrású projektekben is.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A most kiadott API könyvtár mintegy 50 különféle Google háttérszolgáltatáshoz nyújt hozzáférést a .NET keretrendszerben készült alkalmazások számára, legyenek azok destopon, mobilon (Windows Phone) vagy akár szerveren futó szoftverek. A fejlesztők olyan képességeket érnek el mint például a Google Calendar, a Blogger, a Cloud Storage felhős adattároló, a Drive online tárhely, az Analytics webanalitikai rendszer, a Translate fordító, de még a játékfejlesztők számára is van Google-szolgáltatás, a Play Games, amely mostantól szintén kényelmesen elérhető a .NET alkalmazásokból.

Érdeklődő fejlesztők ezen a weboldalon kapnak részletes listát az elérhető API-król, itt pedig az első lépésekhez találnak segítséget. Az API-könyvtár innen tölthető le lefordított binárisként és forrásként is, ugyanitt példakódok is elérhetők.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.