Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Sokkal olcsóbb lett a Google Drive

Bodnár Ádám, 2014. március 14. 09:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Jelentősen csökkentette a Drive online tárhelyszolgáltatás árát a Google, a vállalat mostantól csak havi 2 dollárt számol fel 100 gigabájtnyi adat megőrzéséért.

15 gigbájt ingyenes tárhelyet ad felhasználóinak a Google a Drive online tárhelyszolgáltatáson, és a fizetős csomagjait is jelentősen olcsóbbá tette a cég. A Drive-on mától mindössze havi 2 dollárba kerül a 100 gigabájtos tárhelycsomag, aki ennél tízszer nagyobb kapacitást, vagyis 1 terabájtot bérelne, annak havi 10 dollárt kell leszurkolnia. Korábban a 100 gigabájtos csomagért 5 dollárt kellett fizetni egy hónapra, az 1 terabájtos kapacitás pedig 50 dollárba került. Akinek az 1 terabájt is kevés, havi 100 dollárért 10 terabájtos online tárhelyre is előfizethet.

Aki jelenleg is Drive-előfizető, ezen az oldalon nézheti meg, milyen díjcsomagban van most és könnyen választhat másikat, ha úgy gondolja, az jobban megéri a számára - a váltás nem kötelező, az évi 5 dollárért 20 gigabájt tárhelyet adó csomag továbbra is megmarad. Amint az ismert, a Google Drive-on megvásárolt tárkapacitásba a feltöltött állományok mellett a Gmail-fiókban tárolt levelek és csatolmányok, valamint a Picasára feltöltött képek is beleszámítanak - utóbbi esetben azonban csak a 2048x2048 pixelnél nagyobb felbontású képek csökkentik a kvótát, az ennél kisebb fájlokat korlátlan mennyiségben tárolhatják a felhasználók.

A módosítással a nagy versenytársak elé vágott a Google, de nagyon valószínű, hogy rövidesen a Microsoft OneDrive és a Dropbox is lépni fog és csökkenti az árait. A OneDrive jelenleg 7 gigbájtos tárhelyet ad az ingyenes felhasználóknak, 50 gigabájtért évi 25 dollárt, vagyis havonta nagyjából 2 dollárt kér, további 100 gigabájtért pedig évi 50 dollárt kell fizetni. Akinek ez nem elég, évi 100 dollárért 200 gigabájtos kapacitást vehet igénybe a OneDrive-on. A Dropboxon az ingyenes csomag mindössze 2 gigabájtig enged nyújtózni, igaz, ezt a felhasználól némileg bővíthetik, például ha ismerőseiknek ajánlják a szolgáltatást. A legkisebb fizetős csomag havi 10 dollár, ezért 100 gigabájtos tárhelyet ad a Dropbox.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.