Szerző: Bodnár Ádám

2014. március 14. 09:21:00

Sokkal olcsóbb lett a Google Drive

Jelentősen csökkentette a Drive online tárhelyszolgáltatás árát a Google, a vállalat mostantól csak havi 2 dollárt számol fel 100 gigabájtnyi adat megőrzéséért.

15 gigbájt ingyenes tárhelyet ad felhasználóinak a Google a Drive online tárhelyszolgáltatáson, és a fizetős csomagjait is jelentősen olcsóbbá tette a cég. A Drive-on mától mindössze havi 2 dollárba kerül a 100 gigabájtos tárhelycsomag, aki ennél tízszer nagyobb kapacitást, vagyis 1 terabájtot bérelne, annak havi 10 dollárt kell leszurkolnia. Korábban a 100 gigabájtos csomagért 5 dollárt kellett fizetni egy hónapra, az 1 terabájtos kapacitás pedig 50 dollárba került. Akinek az 1 terabájt is kevés, havi 100 dollárért 10 terabájtos online tárhelyre is előfizethet.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

Aki jelenleg is Drive-előfizető, ezen az oldalon nézheti meg, milyen díjcsomagban van most és könnyen választhat másikat, ha úgy gondolja, az jobban megéri a számára - a váltás nem kötelező, az évi 5 dollárért 20 gigabájt tárhelyet adó csomag továbbra is megmarad. Amint az ismert, a Google Drive-on megvásárolt tárkapacitásba a feltöltött állományok mellett a Gmail-fiókban tárolt levelek és csatolmányok, valamint a Picasára feltöltött képek is beleszámítanak - utóbbi esetben azonban csak a 2048x2048 pixelnél nagyobb felbontású képek csökkentik a kvótát, az ennél kisebb fájlokat korlátlan mennyiségben tárolhatják a felhasználók.

A módosítással a nagy versenytársak elé vágott a Google, de nagyon valószínű, hogy rövidesen a Microsoft OneDrive és a Dropbox is lépni fog és csökkenti az árait. A OneDrive jelenleg 7 gigbájtos tárhelyet ad az ingyenes felhasználóknak, 50 gigabájtért évi 25 dollárt, vagyis havonta nagyjából 2 dollárt kér, további 100 gigabájtért pedig évi 50 dollárt kell fizetni. Akinek ez nem elég, évi 100 dollárért 200 gigabájtos kapacitást vehet igénybe a OneDrive-on. A Dropboxon az ingyenes csomag mindössze 2 gigabájtig enged nyújtózni, igaz, ezt a felhasználól némileg bővíthetik, például ha ismerőseiknek ajánlják a szolgáltatást. A legkisebb fizetős csomag havi 10 dollár, ezért 100 gigabájtos tárhelyet ad a Dropbox.

a címlapról

Aggasztó adatok?

1

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 12:58

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.