Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Elérhető a Skype a böngészőből is

Gálffy Csaba, 2014. március 05. 11:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egyesült két újabb kommunikációs csatorna a Microsoft-ökoszisztémában, immár a webes levelezőből is indítható Skype-hívás, világszerte. A hosszan tesztelt rendszer még döcögős, egy zavaró hibát azonban már sikerült elhárítani.

hirdetés

"Kiadta", pontosabban világszerte elérhetővé tette a böngészős Skype-ot a Microsoft. A szolgáltatás az Outlook.com felületéről érhető el, közvetlenül a bejövő postaládából indítható csevegés, hang- és videohívás is. Ehhez értelemszerűen össze kell kötni a Skype- és Microsoft-azonosítónkat, az Outlook.com-ba ugyanis ez utóbbival kell belépni.

A levelezőszolgáltatás és a Skype integrációja egy hosszas folyamat volt, korlátozott verzióban már szinte egy éve, 2013 áprilisa óta elérhető egyes országokban. Az új kiadással immár globálisan elérhető a rendszer és néhány extra funkcióval (például HD minőségű videó) is bővült, a már meglévő felhasználók számára. A Skype for Outlook.com használatához egy beépülő modul telepítésére van szükség, ezt követően (szerencsére a böngésző újraindítása nélkül) használható a szolgáltatás. Jó hír, hogy a használathoz ezen kívül más nem kell, a Microsoft böngészőin kívül a Firefoxszal és Chrome-mal is könnyedén használható és az OS X-en futó Safari is támogatott.

Egyelőre a megvalósítás még döcögős, gyorstesztünk alatt Chrome-ból nem sikerült a webes felületről felépíteni a videohívásos kapcsolatot, ez minden bizonnyal csak pillanatnyi probléma lehetett. Sikerült viszont megoldani egy másik, régóta létező problémát, hogy ha egy hívást felveszünk a webes felületen, az tovább csöng az asztali kliensben. A friss kiadással ezt a problémát sikerült elhárítani, a böngészős beépülő hibájának kijavításával.

Windows 8.1-ben már van

A Skype integrációjával a Microsoft nagyon jól halad - talán kissé túl jól is. Az asztali kliens mellett a csevegőrendszer így már szerves része az Outlook.com-nak is, de van már metrós alkalmazás is. Ez utóbbival az a probléma, hogy a Windows 8.1 kitörölhetetlen része, olyannyira, hogy ha a számítógépet Microsoft-fiókkal használunk, és ahhoz Skype-fiókot rendeltünk korábban, akkor ez utóbbi mindig aktív lesz. Nem tévedés, a metrós Skype-ból lehetetlen kijelentkezni, ez a Microsoft szerint nem bug, hanem feature.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!