Szerző: Bodnár Ádám

2014. március 3. 10:40

Alaposan átalakul a Microsoft felsővezetése

Alaposan átalakul Satya Nadella alatt a Microsoft felsővezetése, a több, céghez közeli forrás szerit megszellőztetett információk alapján meghatározó vezetők kerülnek új pozícióba, két magas rangú tisztségviselő pedig elhagyja a céget.

A Re/Code által megszellőztetett információk szerint rövidesen bejelentik, hogy távozik a Microsofttól Tony Bates és Tami Reller. Tony Bates a Skype vezetőjeként került a szervezethez, ahol jelenleg üzletfejlesztési vezetőként dolgozik és sokáig az elnök-vezérigazgatói pozíció várományosaként is emlegették, miután Steve Ballmer tavaly augusztusban bejelentette a lemondását. Tami Reller pedig az egyik legnagyobb hatalmú női vezető a cégnél, ő irányítja a Microsoft marketingjét.

Satya Nadella állítólag pénteken jelentette be a változást a cégen belül, a hét elején pedig hivatalosan is kommunikálni fogja a cég, hogy az üzletfejlesztési területet Eric Rudder veszi át Bates-től, a marketinget pedig Chris Capossela irányítja. Bates az egyelőre hivatalosan meg nem erősített hírek szerint elhagyja a Microsoftot - belsős források szerint Nadellával rögtön a kinevezése után közölte, hogy nem marad többé a Microsoftnál és állítólag több elnök-vezérigazgatói megkeresést is kapott, például a tőzsdére készülő, sportkamerákat gyártó GoPrótól.

Tony Bates

Tami Reller is el fogja hagyni a  céget a pletykák szerint, csak egy rövid ideig marad, segít utódjának az új terület megismerésében. Reller leváltása egyébként nem teljesen váratlan, ugyanis a marketinget eddig sem egyedül irányította, hanem Mark Penn-nel párban. Penn 2012-ben érkezett a vállalathoz, és korábban elsősorban politikai kommunikációs kampányokat irányított (például Bill Clinton, Hillary Clinton és Tony Blair részére) és az ő nevéhez fűződik a Google-t lejáratni próbáló Scroogled reklámhadjárat is. Penn a jövőben stratégiai vezetőként dolgozik majd a Microsoft kötelékében, írja a Bloomberg.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Két másik változás is küszöbön áll a cégnél: Julie-Larsson Greent még Ballmer nevezte ki Steven Sinofsky helyére a Windows-részleg élére, a tavaly nyári átszervezéssel ő megkapta az összes készülékfejlesztési tevékenység felügyeletét is. Az ő új beosztása "Chief Experience Officer" és ebben a minőségében az ő feladata lesz annak biztosítása, hogy a Microsoft különböző  alkalmazásai és szolgáltatásai a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsák, és persze biztosítani ezek konzisztenciáját a változatos platformok felett.

Julie Larsson-Green

A készülékgyártás feletti kontrollt pedig Stephen Elop kapja meg, aki a Nokia mobilgyártással foglalkozó tevékenységével együtt kerül át a Microsoft kötelékébe hamarosan. Elop számára nem lesz ismeretlen a redmondi cég, hiszen az Office-divízió vezető pozícióját hagyta ott a kanadai szakember a Nokia elnök-vezérigazgatói székéért. Azzal, hogy a Microsoft ráteszi a kezét egy saját készülékgyártó részlegre, végtére is logikus annak vezetője alá rendelni a hardvergyártással kapcsolatos döntéseket - ezzel a döntéssel Elop alá kerül be egyébként az Xbox hardverfejlesztés is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról