Szerző: Gálffy Csaba

2014. február 4. 15:24

Hivatalos: Nadella vezeti a Microsoftot

Hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy mától Satya Nadella a cég elnök-vezérigazgatója. Bill Gates visszatér és aktív szerepet vállal a termékfejlesztésben.

Immár hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy Satya Nadella, a vállalati szoftverekért és felhős termékekért felelős részleg irányítója lesz Steve Ballmer utódja az elnök-vezérigazgatói székben. A hírt már múlt héten kiszivárogtatta néhány microsoftos forrás, a döntéssel akkor foglalkoztunk részletesebben. A 46 éves Nadella azonnali hatállyal átveszi a pozíciót a Microsoft élén, Steve Ballmer pedig visszavonul - a bejelentés meglepetést nem okozott.

Nadella első interjúja - immár CEO-ként

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Satya Nadella indiai származású, 1992-ben a Suntól igazolt a Microsofthoz, és jelenleg a vállalati szoftvereket és a felhős termékeket tartalmazó, nyáron összevont részleg irányítója. Ide tartoznak az adatközponti termékek (SQL Server, System Center, stb.), a fejlesztői eszközök és a felhős rendszerek (Azure) is. Ezt megelőzően a szervertermékekért és fejlesztői eszközökért felelős részleget virágoztatta fel, még korábban pedig az online részleg kutatás-fejlesztési tevékenységét irányította - ez gyakorlatban a Bing kereső alatt működő infrastruktúra (szerverarchitektúra és adatközpont) felépítését jelentette.

Gates visszatér

Beigazolódott a források másik információja is, a Microsoft igazgatótanácsának éléről távozik Bill Gates, új pozíciója műszaki tanácsadó lesz, helyét John Thompson tölti majd be. "Örömmel teszek eleget Satya felkérésének, hogy aktívabban vegyek részt a Microsoft működésében. A jövőben több időt töltök majd a cégnél." - nyilatkozta Bill Gates a bejelentés kapcsán. Az alapító és első vezérigazgató Gates idejének mintegy harmadát tölti majd a Microsoft különböző termékfejlesztési csapataival, a fennmaradó időt továbbra is a Gates Alapítvány kapja majd.

Satya Nadella korábbi pozícióját a felhőszolgáltatások és szerverrendszerekért felelős részleg élén Scott Guthrie veszi át, a .NET atyja, aki korábban a fejlesztői eszközöket gondozta, majd az Azure alkalmazásplatformért felelős csapatot vezette.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 17. 23:18

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.