Szerző: Hlács Ferenc

2014. február 27. 14:29

Nem lesz több online multiplayer Nintendo Wiin és DS-en

Hamarosan megszűnik a Nintendo Wii és DS konzolokhoz tartozó online szolgáltatások egy része. A szervereket a vállalat május 20-án kapcsolja le, ezzel megszüntetve többek között az internetes multiplayer funkciót. Az érintett játékok offline módban továbbra is játszhatók lesznek.

HIRDETÉS

Végleg lekapcsolja néhány régebbi konzoljának online szolgáltatásait a Nintendo. Az első generációs Wii, DS és DSi készülékekhez tartozó Nintendo Wi-Fi Connectionnek a vállalat a tervek szerint május 20-án int búcsút, ezt követően már nem lesznek elérhetők az online multiplayer, a ranglista, valamint a matchmaking funkciók.

Az internetes böngészést, illetve az online boltokat a döntés egyik platformon sem érinti, a DSi Shop, DS Browser és DSi Browser továbbra is működik majd, Wiin pedig a Netflix, Hulu, Wii Shop Channel, Internet Channel, Pay & Play és a YouTube marad használható. A gyártó a Wiit és a DS-t már nem is árulja, az otthoni konzol még kapható olcsó alternatívája a Wii Mini pedig nem is rendelkezik internet kapcsolattal. A Nintendo szerint fejlesztőik jelenleg arra koncentrálnak, hogy felkészítsék Wii U és a Nintendo 3DS matchmaking szolgáltatásait a még megjelenés előtt álló játékokra, mint a Mario Kart 8 vagy a Super Smash Bors.

Mindkét konzol rekordokat döntött

A Nintendo Wii 2006 novemberében jelent meg, ez volt a GameCube utódja. 2007 első felében többet adtak el belőle az Egyesült Államokban mint Xbox 360-ból és PlayStation 3-ból összesen, Ausztráliában pedig eladási rekordot is döntött. 2007 szeptemberére a generáció piacvezető konzoljává nőtte ki magát, amire a SNES (Super Nintendo Entertainment System) óta nem volt példa.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Nintendo két kijelzővel felszerelt DS játékgépe két évvel korábban, 2004-ben látott napvilágot. A készülék 2007-ben 50 millió eladott darabbal minden idők leggyorsabban elkapkodott kézikonzolja lett. A kütyü második iterációja a DS Lite két évvel később jelent meg, amit újabb két év elteltével a DSi követett, amit a Sony PSP riválisának szántak. A DSi már két kamerával és külső tárhely támogatással is kiegészült, továbbá a már említett DSi Shop is elindult vele, ahonnan a felhasználók játékokat tölthettek le a platformra.

A leállás világszerte érvényes lesz, a játékok ugyanakkor offline egyjátékos módban továbbra is játszhatók lesznek, az érintett címek listáját a vállalat weboldalán tette közzé. A Wii U és a 3DS szoftverekre a lekapcsolás nem lesz hatással, leszámítva természetesen a Wii-kompatibilitási módban játszott korábbi programokat, illetve a 3DS-en is játszható, ám eredetileg DS-re íródott játékokat.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 20:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.