Szerző: Bodnár Ádám

2014. február 26. 09:09

Minden felhasználói interakció monitorozható iOS-en

A FireEye biztonsági cég egy szoftverhibán keresztül az iOS-felhasználók minden tevékenységét monitorozó és rögzítő kódot készített. Az Apple közben az OS X-ben is kijavította a goto fail hibát.

HIRDETÉS

Olyan sebezhetőséget fedezett fel az iOS operációs rendszerben a FireEye biztonsági cég, amely lehetővé teszi a támadók számára, hogy minden felhasználói interakciót rögzítsenek és tároljanak. A hibát kihasználva a fizikai gombok (home, hangerő) mellett az érintőképernyőn végrehajtott összes interakció is megfigyelhető.

A vállalat épített is egy "proof of concept" alkalmazást, amely a nem jailbreakelt telefonon a háttérben futva képes minden felhasználói interakciót naplózni és azokat egy távoli szerverre továbbítja. A FireEye blogbejegyzése szerint a kód a legfrissebb iOS-verziókon is működik, beleértve a hétvégén kiadott 7.0.6 és 6.1.6 verziókat, valamint a korábbi változatokat is. A vállalat szerint bűnözők phishing vagy más technika segítségével rávehetik az áldozatokat egy ilyen alkalmazás telepítésére és teljes megfigyelés alá vonhatják a tevékenységüket.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Az operációs rendszerben kikapcsolható a háttérben futó alkalmazásoknál a frissítés, amely elméletileg megakadályozza az ilyen alkalmazások futását. A FireEye szerint azonban ezt egyszerű megkerülni, ha a kémkedő alkalmazás például zenelejátszónak álcázza magát, zenét lejátszani ugyanis a "background app refresh" nélkül is lehet a háttérből iOS-en. Az iOS-felhasználók jelenleg úgy tudnak védekezni az ilyen támadások ellen, ha a task menedzserből leállítják a háttérben futó alkalmazásokat.

Az Apple időközben frissítést adott ki az OS X-hez, amelyben az iOS-hez hasonlóan kijavította a goto fail néven elhíresült hibát. Az SSL-implementációban egy megduplázott sor miatt minden tanúsítványt elfogadott a rendszer, ezzel gyakorlatilag átjáróházzá vált a támadók számára.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 07:20

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.