Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

OneDrive lett a SkyDrive-ból

Bodnár Ádám, 2014. január 27. 16:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

OneDrive néven működik tovább a Microsoft felhős tárhelyszolgáltatása, a SkyDrive. A cég a brit BSkyB műholdszolgáltató által indított per miatt kényszerült a névváltásra.

A Microsoft 2007. augusztus 1-én indított el online tárhelyszolgáltatását, a SkyDrive-ot, azonban meg kellett változtatnia a nevét. A British Sky Broadcasting Network (BSKyB) műholdas tévészolgáltató keresete után a bíróság megtiltotta a redmondiak számára a Sky szó használatát, a cégek megállapodása szerint a SkyDrive addig üzemelhetett a régi nevén, míg az újat meg nem találták számára - ezt a "kedvezményt" sikerült a Microsoftnak kiharcolnia, cserébe nem fellebbezte meg az ítéletet.

Egy mai, friss blogbejegyzés szerint a Microsoft választása végül a SkyDrive helyett a OneDive-ra esett. A vállalat indoklása szerint az új név azt próbálja meg kifejezni, hogy a felhasználók egyre nagyobb része rendelkezik több eszközzel, PC mellett például tablettel vagy okostelefonnal, de továbbra is szeretné a fontos adatait, dokumentumait, képeit és videóit egy helyen tudni, erre szolgálhat a OneDrive, amely ma már az összes népszerű operációs rendszerhez rendelkezik kliensprogrammal.

A SkyDrive szolgáltatást jelenleg használók számára a váltás teljesen automatikus lesz, nekik semmilyen dolguk nem lesz, nem kell adatokat vagy beállításokat migrálniuk, egyszerűen a OneDrive-ba bejelentkezve megtalálnak mindent, ahogy a SkyDrive-ban hagyták. Ehhez persze az is kell, hogy a OneDrive elinduljon, a szolgáltatás weboldalán egyelőre csak fel lehet iratkozni a rajtról szóló emailes értesítésre. A OneDrive weboldal tanúsága szerint a névváltással együtt új funkciók is jönnek majd, de hogy pontosan mik lesznek ezek, azt nem részletezte a Microsoft.

A SkyDrive az új felhasználók számára 7 gigabájt ingyenes tárhelyet biztosít, azt további 50 gigabájttal lehet megjoldani évi 25 dollárért, 100 gigabájtért 50 dollárt, 200 gigabájtért pedig 100 dollárt kér a Microsoft egy évre. A feltöltött dokumentumok meg is oszthatók, az Office-állományok pedig az Office Web Apps segítségével szerkeszthetők is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.