Szerző: Koi Tamás

2013. december 16. 10:30

Bevásárolt és fejleszt a Magyar Telekom

Összesen kilenc, zömében kisebb kábelhálózatot vásárolt meg idén a Magyar Telekom - a kis cégek előfizetői az új tulajdonostól modernebb szolgáltatásokat kaphatnak, a Telekom pedig cserébe tovább bővítheti vezetékes hálózati lefedettségét.

Kilenc, zömében kisebb, pár ezer háztartást lefedő kábelhálózatot vásárolt fel 2013-ban a Magyar Telekom, az ország legnagyobb távközlési cége ezzel tovább tudja növelni vezetékes szolgáltatásainak elérését - adta hírül múlt hétvégén a cég. A vállalat összesen 850 millió forintot költött a felvásárlásokra, végeredményben pedig mintegy 33 ezer háztartással növelte potenciális előfizetői bázisát. Hogy ténylegesen hány ügyfél került a tranzakcióval a szolgáltatóhoz, azt nem árulta el a társaság.

A Magyar Telekom a HWSW megkeresésére azt sem közölte, hogy pontosan melyik kilenc szolgáltatóról van szó, és ezek mikor kerültek a multi tulajdonába. A vállalat által kiadott közlemény szerint a Magyar Telekom Csoport átvette a megvásárolt hálózatok ügyfeleinek kiszolgálását, akiknek a tulajdonosváltás az előfizetett szolgáltatásokban változást nem jelent, teendővel nem jár. A Telekom a megvásárolt hálózatok integrációs folyamata során végrehajtja a szükséges hálózatkorszerűsítést és szolgáltatásfejlesztést. Ezt követően a Magyar Telekom már az új ügyfeleinek is teljes körű szolgáltatásportfólióját kínálja majd.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A szolgáltató a jövőben is komoly felvásárlási lehetőségeket lát a konszolidálódó magyarországi kábel- és hozzáférési piacon, így a jövőben is folytatni kívánja akvizíciós tevékenységét - áll a közleményben. A mostani felvásárlás ugyanakkor jelentőségét tekintve ugyanakkor eltörpül az egyik legnagyobb riválisnak tekintett UPC Magyarország elmúlt években végrehajtott akvizícióihoz képest: a UPC-hez tavaly átkerült RubiCom egyedül több előfizetővel bővítette a cég ügyfélbázisát, mint a mostani Telekom akvizíció teljes elérése.

A Magyar Telekom a felvásárlások bejelentésével gyakorlatilag egy időben közölte, a társaság hosszú lejáratú finanszírozási megállapodást írt alá Budapesten az Európai Beruházási Bankkal (EIB) a jövőbeni vezetékes és mobil szélessávú hálózatfejlesztési projektjeinek finanszírozására. A Magyar Telekom a 200 millió euró (közel 60 milliárd forint) értékű hitelt a Deutsche Telekom AG-n mint pénzügyi közvetítőn keresztül veszi fel az EIB-től. A hitel forintban denominált, futamideje 5 év.

A hitelből finanszírozott hálózatfejlesztési projektek megvalósítása jövőre kezdődik és mintegy három évig tart majd. A projektek keretében a lefedettség növelése mellett sor kerül a vezetékes és mobil hálózatok kapacitásának bővítésére, továbbá az érintett informatikai rendszerek fejlesztésére is - tudatta a Telekom.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról