Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 13. 23:29

Oracle-tesztek is bizonyítják a Compaq AlphaServer GS320 kiemelkedő teljesítményét

Az Oracle teljesítményértékelő tesztekkel megállapított kimagasló eredmények kapcsán a Compaq Computer Corporation bejelentette, hogy az Oracle8i adatbázis futtatásakor a Compaq Tru64 UNIX 5.1 alatt működő AlphaServer GS320 rendszer érte el a legjobb teljesítményt az Oracle programokat futtató önálló rendszerek Transaction Processing Council Benchmark C (TPC-C) tesztjei alapján.

Az Oracle teljesítményértékelő tesztekkel megállapított kimagasló eredmények kapcsán a Compaq Computer Corporation bejelentette, hogy az Oracle8i adatbázis futtatásakor a Compaq Tru64 UNIX 5.1 alatt működő AlphaServer GS320 rendszer érte el a legjobb teljesítményt az Oracle programokat futtató önálló rendszerek Transaction Processing Council Benchmark C ("TPC-C") tesztjei alapján.

A Tru64 UNIX-szal működő AlphaServer GS320 144.331 műveletet hajtott végre egy perc alatt (tpmC), 57,25 dollár/tpmC ár/teljesítmény arány mellett. Önálló rendszeren futtatott Oracle8i adatbázissal ez eddig a legjobb teljesítmény, amely a legigényesebb e-business környezetben is megfelel a sebességgel, a megbízhatósággal és a rendelkezésre állással szemben támasztott követelményeknek.

Az új AlphaServer GS320 rendszereken végzett legújabb összehasonlító tesztek ismételten bebizonyították, hogy a Compaq a legjobb Oracle-szerver. Az eredmények felülmúlják a 64 CPU-val rendelkező Sun E10000-en és az IBM RS/6000 S80-on elért Oracle TPC-C eredményeket.

"A legújabb TPC-C adatok az AlphaServer GS rendszerek és a Tru64 UNIX folytatólagos sikerét bizonyítják, és megerősítenek bennünket abban, hogy a tartós érték biztosítására irányuló törekvéseink eredménnyel jártak" - mondta Don Harbert, a Compaq nagy teljesítményű szerverekkel foglalkozó üzleti egységének alelnöke és vezérigazgatója. "Az Alpha-technológia továbbfejlesztése és az Oracle-lel régóta fennálló kapcsolataink révén sikerült olyan platformot létrehoznunk, amely magában hordozza a növekedés lehetőségét, és képes kezelni a leginkább tranzakcióigényes e-kereskedelmi alkalmazásokat is."

"A Compaq és az Oracle együttműködéséből születtek a ma bejelentett komoly eredmények" - mondta Juan Jones, az Oracle rendszerplatformokkal foglalkozó részlegének alelnöke. "Az Oracle8i az új Compaq AlphaServer GS sorozat skálázható teljesítményével és rendelkezésre állásával együtt ideális bázist jelent ügyfeleink e-business tevékenységéhez."

Az AlphaServer GS320 32 darab 731 MHz-es Alpha 21264A CPU-val és 128 GByte memóriával rendelkezik, ezen felül 18 darab Compaq StorageWorks ESA 12000 tárolóegység biztosítja a 9286 GByte tárolókapacitást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról