:

Szerző: Koi Tamás

2013. október 21. 17:09

Pénteken jönnek az új iPhone-ok Magyarországra

Pénteken nulla órától indul az új iPhone-ok magyarországi értékesítése - a Magyar Telekom szokás szerint nyitóbulival készül, az újdonságokat már az új, korlátlan díjcsomagokkal is el lehet majd érni. A Vodafone a Deák Ferenc utcai üzletében kezdi meg az árusítást.

Péntektől Magyarországon is forgalomba kerülnek az Apple új generációs iPhone készülékei, az iPhone 5s és 5c. A hazánkban működő három mobilszolgáltató közül kettő, a Telekom és a Vodafone forgalmazza majd az újdonságokat, az első vásárlók pedig már péntek nulla órától átvehetik a telefonokat Budapesten az Allee bevásárlóközpontban található Telekom márkaboltban, illetve a Deák Ferenc utcai Vodafone Smart Store-ban.

Lapunk megbízható forrásból úgy értesült, hogy az új iPhone okostelefonok a Telekom eddigi díjcsomag-portfóliója, így elsősorban a kifejezetten az iPhone-ok mellé kialakított Ikon díjcsomagok mellett megvásárolhatók lesznek a nemrég bejelentett, korlátlan belföldi beszélgetést és SMS-ezést lehetővé tevő Next tarifákkal is. Erre utalhat az is, hogy a szolgáltató időközben bejelentette, az eredetileg tervezett november 1-jei dátumhoz képest egy héttel korábban, már október 25-től elérhetők lesznek a díjcsomagok a lakossági előfizetők számára.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A megújul Next díjcsomagokkal kapcsolatos első részleteket október 8-án hozta nyilvánosságra az operátor, akkor derült ki többek közt, hogy az új csomagokat Next M és Next S néven vezetik be a portfólióba, előbbit pedig havi 10990, utóbbit pedig 6490 forintos áron kínálják majd. A két díjcsomag közti fontos különbség, hogy a Next M minden belföldi irányba korlátlan SMS-t és beszédperceket biztosít, míg a Next S-sel csak hálózaton belül él a korlátlanság. Utóbbi díjcsomag kapcsán továbbra sem derült ki, hogy hálózaton kívülre milyen percdíjakkal biztosított a beszélgetés.

Az új Next díjcsomagok egységesen 500 MB belföldi adatforgalmat tartalmaznak, ebből a szempontból minden, jelenleg elérhető Ikon LTE díjcsomag nagyobb adatkeretet biztosít - igaz, ezek a konstrukciók ugyanakkor nem biztosítanak korlátlan beszélgetést. Ettől függetlenül aki nagyobb internetes adatforgalmat bonyolít az iPhone-jával, jobban járhat az Ikon LTE csomagok valamelyikével, míg annak, aki elsősorban hosszabb beszélgetéseket bonyolít, a Next díjcsomagok közül érdemes választania. Az Ikon LTE díjcsomagok 1-4 GB adatforgalmat biztosítanak havi 6000 és 19900 forint közti áron.

Az új iPhone modellek árát a szolgáltatók nem közölték egyelőre. de az amerikai árakból kiindulva a legvalószínűbb, hogy az iPhone 5s az iPhone 5 jelenlegi áráért lesz kapható, az 5c pedig annyiért vehető meg, mint jelenleg az iPhone 4S.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.