Szerző: Koi Tamás

2013. október 21. 17:09

Pénteken jönnek az új iPhone-ok Magyarországra

Pénteken nulla órától indul az új iPhone-ok magyarországi értékesítése - a Magyar Telekom szokás szerint nyitóbulival készül, az újdonságokat már az új, korlátlan díjcsomagokkal is el lehet majd érni. A Vodafone a Deák Ferenc utcai üzletében kezdi meg az árusítást.

HIRDETÉS

Péntektől Magyarországon is forgalomba kerülnek az Apple új generációs iPhone készülékei, az iPhone 5s és 5c. A hazánkban működő három mobilszolgáltató közül kettő, a Telekom és a Vodafone forgalmazza majd az újdonságokat, az első vásárlók pedig már péntek nulla órától átvehetik a telefonokat Budapesten az Allee bevásárlóközpontban található Telekom márkaboltban, illetve a Deák Ferenc utcai Vodafone Smart Store-ban.

Lapunk megbízható forrásból úgy értesült, hogy az új iPhone okostelefonok a Telekom eddigi díjcsomag-portfóliója, így elsősorban a kifejezetten az iPhone-ok mellé kialakított Ikon díjcsomagok mellett megvásárolhatók lesznek a nemrég bejelentett, korlátlan belföldi beszélgetést és SMS-ezést lehetővé tevő Next tarifákkal is. Erre utalhat az is, hogy a szolgáltató időközben bejelentette, az eredetileg tervezett november 1-jei dátumhoz képest egy héttel korábban, már október 25-től elérhetők lesznek a díjcsomagok a lakossági előfizetők számára.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A megújul Next díjcsomagokkal kapcsolatos első részleteket október 8-án hozta nyilvánosságra az operátor, akkor derült ki többek közt, hogy az új csomagokat Next M és Next S néven vezetik be a portfólióba, előbbit pedig havi 10990, utóbbit pedig 6490 forintos áron kínálják majd. A két díjcsomag közti fontos különbség, hogy a Next M minden belföldi irányba korlátlan SMS-t és beszédperceket biztosít, míg a Next S-sel csak hálózaton belül él a korlátlanság. Utóbbi díjcsomag kapcsán továbbra sem derült ki, hogy hálózaton kívülre milyen percdíjakkal biztosított a beszélgetés.

Az új Next díjcsomagok egységesen 500 MB belföldi adatforgalmat tartalmaznak, ebből a szempontból minden, jelenleg elérhető Ikon LTE díjcsomag nagyobb adatkeretet biztosít - igaz, ezek a konstrukciók ugyanakkor nem biztosítanak korlátlan beszélgetést. Ettől függetlenül aki nagyobb internetes adatforgalmat bonyolít az iPhone-jával, jobban járhat az Ikon LTE csomagok valamelyikével, míg annak, aki elsősorban hosszabb beszélgetéseket bonyolít, a Next díjcsomagok közül érdemes választania. Az Ikon LTE díjcsomagok 1-4 GB adatforgalmat biztosítanak havi 6000 és 19900 forint közti áron.

Az új iPhone modellek árát a szolgáltatók nem közölték egyelőre. de az amerikai árakból kiindulva a legvalószínűbb, hogy az iPhone 5s az iPhone 5 jelenlegi áráért lesz kapható, az 5c pedig annyiért vehető meg, mint jelenleg az iPhone 4S.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.