Szerző: Hlács Ferenc

2013. október 17. 16:45:00

Közös e-könyv áruházat indít a 'txtr és a Telekom

E-könyv webáruházat indít a Magyar Telekom a német 'txtr-rel együttműködésben. A webshophoz androidos, iOS-es és Windows 8-as alkalmazás is tartozik, és mintegy háromezer magyar és 700 ezer külföldi címet tartalmaz.

A német ‘txtr-rel együttműködve belép a hazai e-könyvpiacra a Magyar Telekom, és online áruházat indít. A szolgáltató és partnere így olyan oldalakkal kell hogy versenybe szálljon, mint a bookandwalk.hu, az ipubs.hu, az ekonyv.hu - amely a Bookline.hu és a Líra Könyv leányvállalatként jött létre - vagy a nyár óta Magyarországon is elérhető Google Play Books, amelyben azonban egyelőre csak külföldi irodalom kapható.

Az újonnan indult webáruházba ingyenes a regisztráció, amire Facebook azonosítóval is van lehetőség. Az oldalon megvásárolt e-könyvek az így létrehozott fiókban tárolhatók, de feltölthetők más forrásból vásárolt dokumentumok is. A fiók tartalma letölthető okostelefonra, valamint táblagépre is. A Telekom új szolgáltatásához mobilalkalmazást is biztosít, amely legalább 2.3-as verziójú Androidot, iOS 5-öt vagy Windows 8-at futtató készülékekre telepíthető.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

Az online áruház pillanatnyilag zömében idegen nyelvű írásokat kínál, méghozzá mintegy 700 ezer címet, de az oldalon nagyjából háromezer magyar könyv is megvásárolható. A Telekom webáruházában kezdetben kártyás fizetésre lesz lehetőség, de a szolgáltató később más opciókat is ígér, ám hogy ez pontosan mit takar, azt egyelőre nem árulta el.

Az e-könyvekkel és e-könyv olvasókkal foglalkozó berlini központú ‘txtr 2008-ban, Wizpac néven alapult. A vállalat 2010-ben már feltűnt hazánkban, mikor a Magyar Telekom gondozásában ugyancsak txtr néven mobilhálózatra is csatlakozni képes e-könyv olvasót dobott piacra. A készülék számára akkor az ekonyv.hu szolgáltatta - akkoriban még szegényes - tartalmát.

A Telekom és a TNS Hoffmann piackutató cég 2012. decemberi e-könyv olvasást és olvasókat vizsgáló reprezentatív kutatásából kiderül, hogy jelenleg nagyjából 265 ezer fő, vagyis az internetezők hat százaléka rendelkezik Magyarországon e-könyv olvasóval, hét százaléka pedig tervezi, hogy belátható időn belül vásárol ilyen készüléket. A felmérés arra is rámutat, hogy a közeljövőben várhatóan jelentősen nőni fog az e-könyvek iránti igény, ami megmagyarázza a Telekom lépését.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 13:06

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.