Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 11. 00:10

Az AMD 2 milliárd $-hoz kíván jutni - akvizíciók a láthatáron ...?

Az Advanced Micro Devices hivatalosan értesítette a Securities and Exchange Commission-t (SEC - Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet), hogy a cég részvények és kölcsönkötvények kibocsátása révén 2 milliárd $-hoz szeretne jutni és az így szerzett pénz egy részét akvizíciókra fogják költeni. (Az efféle bejelentések a nagy vízen túl kötelezőek a tőzsdén jegyzett cégek esetében.) Konkrét akvizíciós célpontot (természetesen) nem jelentettek be.

Egyes források szerint szó lehet arról, hogy az AMD esetleg megvenné a Transmeta Corp.-t, de augusztusban egy EB News interjú során Hector Ruiz, az AMD elnöke csak annyit említett meg a Transmeta-val kapcsolatban, hogy a két cég esetleges technológiai együttműködéssel kapcsolatban folytattak puhatolódzó megbeszéléseket.

Az esetleges akvizíciókon kívül a cég a 2 milliárd $ fennmaradó részét kölcsöntörlesztésre és a forgóeszközök növelésére fogja használni. Egyes feltételezések szerint az AMD a készpénz egy részét a cég új, Fab 35 nevű, 300 milliméteres átmérőjű lapkatechnológiát használó gyárának tervezésére költi az AMD.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról