Szerzők: Gálffy Csaba, Hlács Ferenc

2013. július 2. 14:48

Új OneNote és Skype app Androidra

A Skype és a OneNote androidos mobilalkalmazása is ráncfelvarráson esett át, előbbi legfrissebb verziója az Android platformra érkezik teljesen új felülettel, a jegyzetkészítő app pedig a Google platformján kívül iPaden és iPhone-on is új külsőt kap.

Teszt-OneNote

A OneNote új verziójának tervezésénél az egyik legfőbb szempont a konzisztens megjelenés és használat volt a platformok között. Az idáig néhol zavaróan eltérő funkciók most már az összes támogatott készüléken ugyanúgy működnek, a linkektől a jegyzetekhez rendelt címkékig. A tabletes, iPaden futó verzió emellett megkapta az Office Ribbon UI felületet is, ami számtalan formázási opciót biztosít, legyen szó a betűmérettől és -típustól kezdve, a bekezdésformázásról, vagy akár táblázatok szerkesztéséről.

A Microsoft a különböző készülékek közötti akadozó szinkronizáláson is csiszolt, a bevitt tartalmak a SkyDrive-on keresztül a Microsoft Office 365 és a SharePoint szolgáltatásaival is összehangolhatók. Újdonság, hogy eltűnt az OneNote-ból az eddigi 500 jegyzetre vonatkozó korlátozás, a frissítés után korlátlanul kezelhetjük ezeket.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Valódi újdonság, hogy a mobilos OneNote bevezeti az online kollaborációt, a közösen szerkesztett jegyzetekbe szimultán írhatnak a felhasználók, élő frissítéssel. Ez nagyban megkönnyíti például egy meetingen a közös emlékeztető írását, minden résztvevő akár a meeting alatt, akár után gyorsan kiegészítheti a megosztott dokumentumot. Tudomásunk szerint ez a technológia eddig mobilalkalmazásban nem volt elérhető Microsoft-szoftverben, a OneNote így a 2014-ben megjelenő többi Office mobilalkalmazásnak (Word, Excel) lehet a technológiai tesztje. Erre egyébként már van példa, a OneNote Windows 8-as Modern-felületű alkalmazása szintén ilyen kísérleti app szerepét töltheti be.

Modern Skype

A vállalat bejelentette a Skype androidos alkalmazásának új, 4.0-s kiadását is. Az új verzió lényeges új képességeket nem hoz, a felület azonban teljesen átalakult. Ugyan nekünk a korábbi kiadás is letisztultnak és jól használhatónak tűnt, az új verzió teljesen "flat" designt kapott, tovább egyszerűsödött és nem mellékesen számos ponton megörökölte a Windows Phone 8 Modern UI elemeit. Az új app gyorsult is némileg, ami a készítők szerint a gyors írásos üzenetváltás esetén vált kényelmesebbé, ezzel a kommunikációs platform a Google megújult Hangouts és az Apple iMessages "piacán" erősít.

A Microsoft azt is közölte, hogy a Skype androidos kiadása már több, mint 100 millió telefonos telepített bázissal rendelkezik - ehhez hozzáadódik az iOS és Windows Phone készülékek nem elhanyagolható száma is. Az alkalmazások ingyenesen letölthetőek a Google Play-ről és (a OneNote esetén) az Apple App Store-ból.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról