Szerző: Bodnár Ádám

2013. június 14. 09:44

Év végén elbúcsúzik a Chrome Frame

2009-ben jelent meg a Chrome Frame, amely az Internet Explorert vértezi fel a Google böngészőjének funkcionalitásával. Az év végén a projektet megszüntetik, a Chrome Frame-et többé nem fejleszti és támogatja a cég.

Négy éve nagy vitákat váltott ki a Chrome Frame, amellyel a Google célja azt volt, hogy az akkor még nagy számban használt régi Internet Explorer verziókat beoltsa a Chrome képességeivel. Otthoni környezetbe egyszerű a böngésző lecserélése egy modernebbre, de a vállalati felhasználók gyakran hozzá voltak láncolva az IE-hez. A Chrome Frame egy olyan IE plugin, amely a Microsoft böngészőjében elérhetővé teszi a Chrome által kínált képességeket, valamint annak JavaScript-motorját anélkül, hogy a böngészőt le kellene cserélni.

"2009-ben sokan használtak olyan böngészőt, ami le volt maradva az élvonaltól. Annak érdekében, hogy a legnagyobb felhasználói bázist elérjék, a fejlesztőknek több változatot kellett készíteniük az alkalmazásukból vagy teljesen mellőzniük kellett az új képességeket" - írja a hivatalos Google blog. "Azért hoztuk létre a Chrome Frame-et, egy biztonságos plugint, ami modern motorral vértezi fel a régi IE-verziókat, hogy a fejlesztők minél jobb élményt adhassanak minél több felhasználó számára, beleértve azokat, akik nem tudnak jobb böngészőre váltani."

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A cég tegnap közölte, 2014 januárjában teljesen leáll a Chrome Frame fejlesztése és támogatása. Ennek oka, hogy a Google szerint mára elterjedtek a modern böngészők, amelyek "támogatják a legújabb webes szabványok többségét". Ráadásul a böngészők automatikusan frissülnek, így folyamatosan naprakészek, ezzel a "technológia élvonal mára mainstreammé vált".

A NetMarketShare adatai szerint azonban továbbra is az IE8 a legelterjedtebb böngésző a világon, részesedése majdnem 23 százalék, ez a szoftver pedig már több mint 4 éves, webes léptékkel mérve egyáltalán nem számít modernnek. A második az IE9, a harmadik pedig a Firefox 20, majd a Chrome 26 következik, de ez már csak a piac 9,85 százalékát tartja. A Google böngészőjét két további IE-verzió követi, az IE10 és az IE6, utóbbi még mindig 6 százalékos részesedést mondhat magáénak, pedig maga a Microsoft is kampányt indított már a leváltására. Az IE6 elterjedtsége még az IE7-ét is megelőzi a NetMarketShare szerint.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 01:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.