:

Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 10. 20:43

Ricoh RDC-i700: digitális kamera e-mail, fax és Web-böngésző funkciókkal

A Ricoh RDC-i700 egy 3,34 megapixeles digitális kamera, súlya 0,56 kg, formája videokazettaszerű, hasonlóan a Ricoh RDC-7-hez, 3x-os optikai zoom, számos felbontás álló- ill. mozgóképekhez, beépített mikrofon és hangszóró. Szállítás: Japánban szeptember 20-ától, az USA-ban kb. jövő februárban. Várható ár: 1500$ (kb. 435 ezer Ft).

Jeff Lengyel, a Ricoh digitális kamera termékeiért felelős marketing menedzsere azt is kiemelte, hogy a kamera képes szöveg és grafika rögzítésére is a Group 4 fax protokollnak megfelelően. A kamerában van egy kihajtható 3,5"-os LCD érintés-érzékeny képernyő, amelynek segítségével a felhasználók POP3 e-mailt küldhetnek, böngészhetnek a Web-en és faxot küldhetnek. Lengyel elmondta azt is, hogy egy speciális ceruza segítségével is lehet szöveget és rajzokat bevinni a kamerával.

A digitális kamera 16 (esetleg 32) MB beépített memóriával rendelkezik, ezenkívül van rajta egy PC Card aljzat és egy type II Compact Flash kártya aljzat, amivel cserélhető médiát, modemet vagy csatlakozó kártyákat lehet a kamerához illeszteni. Lengyel kiemelte azt, hogy az Internet csatlakozáshoz a kamera támogatja a LAN ill. WAN kártyákat, a kábel nélküli modem kártyákat (mint pl. a Ricochet modem). A csatlakozóhelyek segítségével mobil telefonon keresztül is rá lehet csatlakozni az Internetre.

A kábel nélküli csatlakozás segítségével az elkészített fényképeket azonnal el lehet küldeni pl. egy FTP helyre anélkül, hogy közben rá kellene csatlakoznunk egy PC-re. Lehetőség van arra is, hogy e-mailben elküldjük a kép kicsinyített mását mellékletként, de megtartjuk a kamerán a nagy felbontású változatot.

A kérdőjelek: vajon kinek lesz szüksége ennyi funkcióra egy digitális kamerában? Az otthoni felhasználók nagy többségének valószínűleg semmi szüksége az azonnali fax ill. e-mail funkcióra, a profi felhasználóknak pedig valószínűleg megvannak a kiegészítő eszközei a RDC-i700 által nyújtott extrákhoz (pl. egy jól felszerelt laptop-ban, vagy mini-laptop-ban). Az e-mail üzenetek bevitele még a Palm/Visor-ban is elég nehéz, nemhogy egy még kisebb kamera kijelzőn.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.