Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 10. 15:40

Nokia Media Terminal: Linux-alapú otthoni Internet eszköz

A finn mobiltelefon gyártó óriás e termékkel új vizekre evez, amit a cég "összekapcsolt otthonnak" nevez: az új Linux alapú termék az Internetet hozza be a nappali szobába, összekapcsolva az Internet médiát és a digitális műsorszórási technológiákat. A végeredmény: bármely otthoni kijelző eszközön elérhetővé válik az Internet.

A Media Terminal teljes körű gyors Internet hozzáférést tesz lehetővé az otthonokban, így interaktív digitális szolgáltatások használatára nyílik mód: pl. vásárlás ill. banki szolgáltatások igénybe vétele otthonról; vagy élő közvetítések megszakítása ill. újra lejátszása; vagy a képernyő megosztása a TV műsor és az Internet között. A fogyasztók digitális TV műsorokat nézhetnek, a programokat beépített HDD-n tárolhatják, játszhatnak, tetszés szerint rendelhetnek videókat, természetesen e-mailezhetnek, MP3 zenéket hallgathatnak és tárolhatnak, valamint lehetőség van nyomtatók, digitális kamerák és egyéb eszközök csatlakoztatására is.

A Nokia svéd vetélytársa, az Ericsson (együttműködve az Electrolux-szal) szintén dolgozik "Internet-barát" otthoni eszközök kifejlesztésén.

A Media Terminal Internet technológiájának fejlesztésében részt vett az Intel is, a felhasznált technológiák: a Linux op rendszer, a Mozilla, a HTML és az Intel x86-es architektúrája. A Media Terminal piaci megjelenése 2001. második negyedévére várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról