Szerző: Koi Tamás

2013. május 7. 10:07

Százmillió eszközön fut a Windows 8

Hat hónappal a megjelenést követően átlépte a százmilliós lélektani határt az eladott Windows 8 licencek száma. A Microsoft ünnepel, pedig az eladások az utóbbi hónapokban jelentősen lassultak.

Hat hónappal az operációs rendszer megjelenését követően elérte a százmilliós értékesítési határt a Windows 8 licencek száma, derül ki egy a Microsoft hivatalos blogján elhelyezett interjúból. Az operációs rendszer, valamint más, kapcsolt szolgáltatások forgalmáról a Windows üzletág marketing- és pénzügyi vezetője, Tami Reller beszélt. Az illetékes az interjúban egyebek mellett kitért arra is, hogy a fejlesztőcsapat a felhasználók visszajelzéseit figyelembe véve gőzerővel dolgozik a Blue kódnevű új Windows-verzión, mely a cég várakozásai szerint az év végén jelenhet meg.

A százmillió eladott Windows 8 licenc hat hónap alatt kétségtelenül eloszlathatja az új operációs rendszer sikeressége kapcsán többekben felmerült szkepticizmust, de legalábbis azt mutatja, hogy a Windows 8 az eladásokat tekintve - legalábbis ebben az időtávlatban - semmivel sem teljesít rosszabbul, mint elődje. Más kérdés, hogy a Windows 7 licencek kapcsán pusztán PC-s értékesítésekkel kalkulálhatott a Microsoft, míg ezúttal a PC-k mellett kis mértékben a Windows-alapú tabletek is növelni tudták az értékesítési volument.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Windows 8 mellett kifejezetten jól teljesít a Microsoft windowsos piactere, a Windows Store is - derül ki a bejegyzésből. A letöltésszámláló a piactér megnyitását követő hat hónapban átlépte a 250 milliós határt, a forgalom pedig az első hónaphoz képest a hatszorosára nőtt. Reller a Microsoft felhőszolgáltatásainak forgalmát, illetve ügyfélszámát illetően is elárult néhány részletet, így többek közt kiderült, hogy a cég immár több mint 250 millió SkyDrive-ügyféllel és 400 millió Outlook.com felhasználóval rendelkezik. A Microsoft fiókjukat aktívan használók száma meghaladja a 700 milliót.

Bár a Microsoft alapvető sikerként könyveli el, hogy csak idén 40 millió Windows 8 licenc került piacra, valójában ez az eladási görbe laposodását is jelenti egyben: A cég az operációs rendszer megjelenését követő hónapban 40 millió licencen adott túl, egy hónapra rá pedig további 20 millióval nőtt az értékesítés. Összehasonlításként a Windows 7 esetében az eladások növekedési üteme alig mutatott lassulást, így nyolc hónappal a megjelenést követően már 150 millió PC-n futott a rendszer, ezzel a Windows 7 máig a legsikeresebb PC-s operációs rendszernek tekinthető az eladások tükrében.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról