:

Szerző: bzd

2000. szeptember 9. 17:31

Vége a SocketA tuningnak...

Ma tényleges bizonyságot nyert, amit eddig nem akartunk elhinni: Az új SocketA processzoroknak hiányzik az a négy lábuk, amin keresztül a szorzót lehet állítani. Ezzel az AMD-nek végérvényesen sikerült kiküszöbölnie processzorainak hamisítását és sajnos azok túlhajtását is. Igaz, a frontbusz sebességét lehet még növelni, de ezzel a megoldással csak 10-20% többlet csikarható ki. Ez egy 600MHz-es Duron esetében nagyjából 720-740MHz-et jelent, pedig ha lehetne állítani a szorzót ez a proci menne akár 900-1000+MHz-en is... Az Insane Hardware-en megjelent egy kép a "kasztrált" procikról:

Ha jól tuningolható procira vágysz, akkor ne habozz a vásárlással, mert lehet hogy másnap már késő! Ha nem válogatott procit veszel, akkor nézd meg, hogy hiányzik-e az a négy láb, ahova a képen a piros nyíl mutat!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.