Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Hackerversenyt indít a BalaBit és a Silent Signal

Bodnár Ádám, 2013. április 23. 14:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Közösen indít hackerversenyt a biztonsági szoftvereiről ismert BalaBit, a Buherablog, illetve a Silent Signal. A játék célja: tanulási lehetőséget biztosítani a szakembereknek. A győztes részt vehet a holland Observe Hack Make 2013 konferencián.

A hazai IT-biztonsági piac meghatározó szereplői szervezik a "Ghost in the Shell Control Box: The Ultimate Hacker Playground" fantázianevű játékot, amelyre már lehet regisztrálni az esemény honlapján.

A játék négy, egyre nehezedő pályából áll. A játékosok feladata megszerezni az irányítást a rendszerek felett, ehhez SSH hozzáférést kell szerezniük és a root felhasználóhoz tartozó proof fájlt el kell küldeniük a játék szervezőinek az erre a célra létrehozott felületen keresztül. Ezt követően kapják meg a játékosok a következő feltörendő géppel kapcsolatos információkat. A gépek egyre keményebb védelmi mechanizmusokkal vannak ellátva - ígérik a szervezők. A játékhoz használt virtuális gépeket a szervezők legkésőbb óránként újraindítják, ezzel biztosítva, hogy a játékot ne lehessen "elrontani". Aki ezzel próbálkozik, esetleg más játékosokat akadályoz, azt a versenyből egyébként is kizárják.

A feladatok során olyan biztonsági réseket, hiányosságokat kell felhasználni, amelyekkel vagy amilyenekhez hasonlóakkal a Silent Signal szakértői találkoznak. "A hackerverseny pályáinak felépítéséhez valós rendszereket vettünk alapul, majd csavartunk még egyet a feladatokon. Aki kipróbálja és megoldja őket, elmondhatja magáról, hogy éles helyzetben is sikerrel vethetné be tudását" - mondta el Varga-Perke Bálint, a Silent Signal IT-biztonsági szakértője, a Buherablog szerzője.

A feladatok teljesítéséért pontot lehet szerezni, emellett a megoldáshoz szükséges időt is mérik a szervezők. A sorrend kialakításánál értelemszerűen a pontszám a döntő, pontegyenlőség esetén pedig a gyorsabb versenyző kerül előrébb a rangsorban, mondta el a HWSW-nek Varga-Perke Bálint. A versenyre már lehet regisztrálni, a játék május 13-án kezdődik és egy héten át tart - a kezdésről és a további tudnivalókról a jelentkezés után minden versenyzőt értesítenek.

"A napokban fogadták el a magyar információbiztonsági törvényt. Ahhoz, hogy a jogszabály elérje a célját, nagyszámú, hozzáértő szakemberre lesz szükség. A Balabit és a Silent Signal versenye be fogja mutatni a jelentkezőknek, hogy milyen kihívásokkal kell majd megküzdenie azoknak, akik a törvény hatálya alá tartozó szervezeteknél a biztonsággal szeretnének foglalkozni” – mondta el Dr. Krasznay Csaba, a HP biztonsági szakértője, a Buherablog társszerzője.

A győztes kiutazhat a Hollandiában négyévente tartott Observe Hack Make konferenciára, a második és harmadik helyezett pedig 60, illetve 40 ezer forintos támogatást kap bármely, általa választott számítástechnikai eszköz megvásárlásához.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.