Szerző: Bodnár Ádám

2013. február 5. 14:16

Diákkedvezménnyel lehet etikus hackelést tanulni a BME-n

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az egyike annak a 19 európai felsőoktatási intézménynek, mely hivatalosan tarthat Ethical Hacking tanfolyamot. Mostantól távolról is részt lehet venni a képzésen.

Mostantól a főiskolai és egyetemi hallgatók az ország bármely részéről az eredeti ár töredékéért, diákáron szerezhetnek nemzetközi Ethical Hacking minősítést. A BME a NetAcademia Oktatóközponttal együttműködve már harmadik éve képzi a műegyetemistákat a hivatalos EC-Council tananyag alapján, eddig közel 60 hallgató vett részt a tanfolyamon. Mostantól a részvételi lehetőséget kiterjesztik az ország valamennyi felsőoktatási intézményének hallgatójára, függetlenül attól, hogy melyik intézménybe jár vagy hogy nappali vagy levelező tagozaton végzi-e tanulmányait.

"Mivel a tantermi képzéssel egyidőben online is zajlik az oktatás, gyakorlatilag bárki, az ország bármely pontjáról becsatlakozhat - akár a határon túlról is -, csupán alapos informatikai tudásra van szükség. A résztvevők a hivatalos tananyag mellett vizsgavouchert is kapnak, így hivatalos Certified Ethical Hacker (CEH) minősítést szerezhetnek" - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont vezetője.

"A biztonság ma már alapvető része az informatikai rendszerek tervezési folyamatának, így a tárgyak tematikájában és a tanszéken szakértő oktatók által vezetett önálló hallgatói munkában is jelentős hangsúlyt kap ez a kérdéskör" - mondta Dr. Vajk István, a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének vezetője. "A biztonságcentrikus gondolkodás ma az egyik olyan terület, amely lehetővé teszi minőségi megoldások készítését, és ezzel immár a szakmában működő hazai cégek is tisztában vannak. Azok a hallgatók, akik ezen a területen naprakész tudással, otthonosan mozognak, és ezt egy nemzetközi minősítéssel igazolni is tudják, kiemelkedő lehetőségekhez juthatnak a munkaerőpiacon.”

A március 1-én induló képzésen a diákok a piaci árhoz képest 77 százalék kedvezménnyel, 120 ezer forintos áron vehetnek részt, ráadásul az oktatás keretein belül már hallgatóként megkaphatják a nemzetközileg elismert CEH minősítést. A munkaerőpiacon forintosítható piaci előnyt jelent, ha valaki rendelkezik CEH minősítéssel, ahogyan a vállalatokban és más szervezetekben egyre inkább tudatosul elektronikusan tárolt adataik jelentősége, kritikus volta. Noha Magyarországon már jó ideje képeznek etikus hackereket, a CEH minősítéssel rendelkező szakemberekért továbbra is élénk a kereslet.

Akit részletesebben érdekel a képzés, érdemes ellátogatnia a február 7-én tartandó nyílt napra, ahol gyakorlati példák és bemutatók segítségével mutatják be a szervezők a tanfolyamot. A képzésre jelentkezni a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének oldalán lehet.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.