Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 6. 19:42

Az NVIDIA társalapítója az Év Vállalkozója

Az 1824-ben alapított "Rensselaer Polytechnic Institute", amely az Egyesült Államok legrégebbi műszaki egyeteme az NVIDIA műszaki igazgatóját és egyben társalapítóját, Curtis R. Priem-et tüntette ki a "William F. Glaser" díjjal, amit az év vállalkozójának ítélnek oda. Priem az NVIDIA 1993-as megalakulása óta a vállalat műszaki vezetője.

Az NVIDIA megalapítása előtt Curtis R. Priem a Sun Microsystems alkalmazottja volt, ahol a GX grafikus termékek - köztük az első egychipes GUI gyorsító - fejlesztésével foglalkozott. Később a Vermont Microsystems-nél megalkotta az első grafikus chipet, az IBM Professional Graphics Adapter-ét. Priem jelenleg 88 különböző szabadalmat jegyez, amelyek mindegyike grafikával és I/O-val kapcsolatos.

"Az NVIDIA ma technológiai vezető a piacon. Ez a díj tükrözi, milyen emberek is dolgoznak itt. Az NVIDIA és Curtis nagyon büszke erre az elismerésre"- mondta Jen-Hsun Huang, az NVIDIA elnök-vezérigazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról