Szerző: bzd

2000. szeptember 6. 19:54

SocketA Thunderbird tuning

A SocketA processzorok megjelenésével ismét eljött a tuningosok számára a tejjel-mézzel folyó kánaán... Ezek a porcesszorok ugyanis nem csak kitűnően tuningolhatóak, de a processzor szorzójának növeléséhez sincs szükség többre, mint egy rotringra... A kezdőknek segítség lehet a Tweak3D-n megjelent egy speciálisan SocketA T-birdökkel foglalkozó tuning cikk. A cikkből például megtudhatjuk, hogy hogyan lehet megkülönböztetni a rézalapú Thunderbirdöt az aluminium alapútól, és hogy hogyan iktassuk ki az AMD 'bombabiztos' szorzózárát.

Ha már SocketA tuningnál tartunk, akkor egy érdekes felfedezésről kell beszámolnom. Nyilván sokaknak kihullott a hajuk az ASUS A7V 1.01 alaplappal rendelkezők közül, amikor nem indult a gépük miután szabályszerűen összekötötték az L1 'Golden Bridge' sort, semmilyen jumper nem hagytak 'jumperless' módban és szorzót kívántak állítani az alaplapon. Előfordulhat ugyanis, hogy ennyi nem elég a szorzózár kiiktatásához. Ilyenkor a következő módon kell összekötni az alábbi 'Golden Bridge' sorokat, hogy állíthassuk a szorzót:

L1: IIII
L4: IIII
L6: I:II

A tapasztalatok szerint az ASUS A7V 1.02-nél már elég csupán az L1-et beállítani, mert a fenti beállításokkal meg az nem működik... Hab a tortán, hogy létezik olyan A7V 1.01, amin szintén elég csak az L1-et összekötni...

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról