Szerző: Bodnár Ádám

2012. november 20. 13:28

Biztonsági szolgáltatást nyújt a Check Point

Két új biztonsági szolgáltatást vezet be a piacra a Check Point, amelynek keretében a vállalat szakemberei magukra vállalják a biztonsági logok figyelését és az üzemeltetők figyelmeztetését, de akár az incidensek kezelésében is segítenek, ha kell.

A Check Point  Software Technologies bejelentette a Check Point ThreatCloud Security Servicest amely a Managed Security és az Incident Response szolgáltatásokat tartalmazza. A vállalat ezzel szeretné segíteni az ügyfeleket hogy jobban átlássák informatikai fenyegetettségeiket és reagálhassanak rájuk.

A ThreatCloud Managed Security Service keretében a biztonsági cég folyamatosan ellenőrzi az ügyfelek hálózatait és gateway-eit az incidensek után kutatva, és az összegyűjtött információk birtokában könnyen érthető figyelmeztetéseket küld az IT csapatnak. Ennél eggyel tovább lép a ThreatCloud Incident Response, amely a biztonsági incidensek során nyújtott, valósidejű szakértői támogatással segíti a vállalatokat a gyorsabb reagálásban, illetve a baj bekövetkezte után a normális működés helyreállításában.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Check Point szerint a szolgáltatások révén a kisebb IT-biztonsági kompetenciával bíró szervezetek javíthatják védettségüket és reagálóképességüket. "Ahogy a biztonsági fenyegetések egyre összetettebbé és gyakoribbá válnak, még a legjobban felszerelt biztonsági teamek számára is jelentős kihívást jelenthet, hogy tartani tudják az iramot. Ezen új szolgáltatási ajánlatunk fontos biztonsági erőforrást kínál ügyfeleink számára"-  mondta Dorit Dor, a Check Point termékekért felelős alelnöke. "A Check Point ThreatCloud Security Services értékes, átfogó szolgáltatásokat nyújt, melyek a nap 24 órájában figyelik az ügyfelek gateway-eit, ugyanakkor a fenyegetésekkel szembeni proaktív védelmet, valamint az iparág vezető szakértőitől származó, valós idejű megoldásokat biztosítanak."

A Check Point által hitelesített biztonsági szakemberek készen állnak, hogy az Incident Response szolgáltatás keretében a biztonsági ellenőrzésekkel kapcsolatos tanácsokat adjanak, segítsék a hibaelhárítást és a védekezést. A szolgáltatás segíti a biztonsági események utáni gyors helyreállást, az üzleti működés mielőbbi újraindítását. Adott helyzetekben felkért szakembereket is bevonnak a hálózatok védelmébe, olyan esetekben, amikor éppen zajlik egy támadás, vagy már sikeresen végrehajtották és ezt felfedezték. A szolgáltatás az incidensek utáni tanácsadás segítségével mérsékeli a jövőbeni biztonsági események számát és súlyosságát.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról