:

Szerző: Gálffy Csaba

2012. október 11. 14:28

Leszedte a Firefox 16-ot a Mozilla

Gyorsan lépett egy későn felfedezett biztonsági rés ügyében a Mozilla és weboldalán visszaváltott a Firefox 15-ös verziójára. A felhasználó böngészési történetét elérhetővé tevő hibát javítják, várhatóan holnap megjelenik a foltozott kiadás.

Mindössze egy napig élt a Firefox 16-os verziója, a készítő Mozilla ennyi idő után szedte le a hibás böngészőt. Az intézkedés ideiglenes, a böngésző ugyanis egy súlyos biztonsági hibát tartalmazott, annak kijavításáig a szervezet weboldala újra a Firefox 15.0.1-et ajánlja letöltésre. Az igen szűkszavú bejelentés szerint a Firefox 16 egy biztonsági sérülékenységet tartalmaz, amelynek foltozásán jelenleg is dolgoznak, a javított verzió pedig várhatóan holnap lesz elérhető. A Firefox 15-ös verzióját ez a hiba nem érinti, így az továbbra is használatra javasolt marad.

A Mozilla szerint a sérülékenység révén egy megfelelően preparált weboldal vissza tudja olvasni a már meglátogatott oldalak listáját és hozzáfér a korábban elért teljes URL címekhez, paraméterekkel együtt. Ugyan a sérülékenységet már aktívan kihasználó támadásról nem tud a Mozilla, a hibát eléggé súlyosnak érezték ahhoz, hogy a 16-os verzió kiadását visszavonják a javított változat megjelenéséig.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Mozilla fő letöltési oldala jelenleg minden felhasználó számára a 15.0.1-es kiadást javasolja letöltésre, a Firefox 16 korábban véglegesnek jelölt kiadása pedig teljesen eltűnt a weboldalról, csupán a Firefox 16 beta 6 érhető el a béta szekcióban. A Mozilla FTP-szerverén továbbra is megtalálható a hibás, október 6-i verzió.

Az új Firefoxot már telepített felhasználók számára elérhető az előző verzióra való visszaváltás, de megvárhatják a holnap elérhető frissítést is, amely automatikusan telepítődik a 16-os Firefoxhoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.