:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 27. 11:05

Október 1-jén kezdi meg működését az új T-Systems

2012. szeptember 30-án hivatalosan is lezárul az az éveken át tartó folyamat, amelynek eredményeképp október 1-jén megszületik az új T-Systems, amely már magában foglalja a Magyar Telekom által az évek során felvásárolt informatikai vállalatokat, hangzott el a társaság mai sajtótájékoztatóján.

A legnagyobb hazai távközlési szolgáltató idejekorán felismerte, hogy a nagyvállalatok igényeit kielégítő informatikai szolgáltatásokat is kínálnia kell, ezeket pedig akvizíciókkal emelte be a portfóliójába. Ennek jegyében a Telekom az évek során megvásárolta a BCN-t, az Integrist, a KFKI Csoportot (IQSYS, ICON, KFKI-LNX), majd bekerült a portfólióba a Dataplex, az ISH és a Daten-Kontor. Ezek a cégek egész eddig a Telekom 100 százalékos tulajdonában, a Vállalati Szolgáltatások Üzletág égisze alatt tevékenykedtek, mostantól azonban a T-Systemsbe olvadva működnek tovább, kivéve a Daten-Kontort, amely 2013 során épül be a szervezetbe.

A T-Systems Magyarország a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonú leányvállalataként
nagyvállalati ügyfeleknek, a közigazgatásnak és intézményeknek nyújt teljes körű távközlési, IT-infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A vállalat átalakulása nem csak márka szintjén történik, egységes értékesítési szervezet is kialakult. A leányvállalatok cégjogi összeolvadását megelőzően a T-Systems értékesítői már a teljes ICT portfóliót biztosítják a nagyvállalati ügyfelek felé.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x)

Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x) Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

"Az egyesülést úgy terveztük meg és úgy hajtottuk végre, hogy 1+1 a végén több legyen, mint 2. Jó érzés azt látni, hogy mára mindez sikerült. Ezeknek a magyar sikertörténeteknek az egyesítésével az új cég szakmai kompetenciája nem egyszerűen összeadódott, hanem megsokszorozódott" - mondta el az egységes T-Systems Magyarország indulása alkalmából Budafoki Róbert vezérigazgató.

Budafoki Róbert a sajtótájékoztatón elmondta, az egyesült T-Systems közel 5500 ügyféllel rendelkezik, éves árbevétele pedig megközelíti a 120 milliárd forintot, ami a 6-8 legnagyobb versenytárs összesített árbevételével ér fel.

a címlapról