Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 20. 11:23

A Windows 8 megjelenésére készültek a HP új noteszei

Bemutatta új otthoni noteszgépeit a HP. A kínálatba bekerült az Intel-alapú, stílusos Envy m4, valamint két "Sleekbook", amely azokat a könnyű és vékony noteszgépeket jelöli a HP terminológiájában, amelyek nem felelnek meg az Intel által az Ultrabookokkal szemben támasztott elvárásoknak

Az Envy sorozat hagyományosan a HP stílusos, de mégis megfizethető otthoni gépeit takarja, ebbe a családba érkezett most az m4 jelű gép. Ezeket a noteszeket nem adhatja el Ultrabookként a HP, mivel nem mindenben felelnek meg az Intel által támasztott követelményeknek, amelyek előírják az Intel bizonyos chipjeinek használatát, megszabják a maximális vastagságot és közelezővé teszik az SSD-t. Az m4 méretei alapján akár Ultrabook is lehetne, processzora kiviteltől függően Intel core i3 vagy i5 lehet, azonban az alacsonyabb árkategóriás modellek SSD helyett hagyományos merevlemezt tartalmaznak.

Az Envy m4 alumíniumból készült házat kapott, amelybe a Core i3 vagy i5 processzor mellé akár 8 gigabájt memória is építhető, háttértárként SSD vagy akár 1 terabájtos HDD rendelhető. A 13" kijelző felbontása 1366x768 pixel, ami ebben a kategóriában ma már gyakorlatilag a minimumot jelenti és sokat levon az Envy m4 prémium érzetéből Szériafelszerelés a Beats Audio hangrendszer beépített mélynyomóval, valamint az Intel Wireless Display, amely vezeték nélkül tudja a laptop képét arra alkalmas tévén megjeleníteni. A kategóriában némileg szokatlanul ujjlenyomat-olvasó is került az Envy m4-be, ami általában a vállalati gépek jellemzője, valamint optikai meghajtót is építettek bele - 2012-ben ez már inkább ritkaság.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Árban az Envy m4 alá érkezik a két új Pavilion Sleekbok, amelyek 14 és 15,6 hüvelykes HD kijelzővel rendelkeznek. A 14" modellben AMD A-sorozatú processzorok dolgoznak integrált grafikus vezérlővel, a 15,6 hüvelykes modellbe viszont 22 nanométeres Intel Core processzorok kerülnek - mindkét gép rendelhető diszkrét NVIDIA grafikus vezérlővel is. Memóriából 8 gigabájt is rendelhető, a háttértár pedig 1 terabájtos merevlemez lehet legfeljebb. A nagyobb méretű Sleekbookon numerikus billentyűzet is elfért, ezt leszámítva a két gép borítása teljesen azonos.

Az Envy m4 ára 899 dollártól indul az Egyesült Államokban, a Pavilion Sleekbook 14 és 15 pedig 499 és 599 dollártól kapható. Mindkét gépek előre telepített Windows 8-cal kezdi forgalmazni a HP, ennek megfelelően a kereskedelmi rajtjuk az operációs rendszer piacra érkezésével esik egybe: október végétől lehet őket megvásárolni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról