Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 4. 01:15

IBM: 4-éves, 200 millió $-os befektetés a Linuxba az Ázsia/csendes-óceáni régióban - új Linux fejlesztő laboratórium az USA-ban

Az IBM bejelentése szerint a pénzt Linux központokra valamint standardek, alkalmazások és más technológiák fejlesztésére fogják költeni. Ezenkívül az összegből szövetségekre is fognak költeni Linux-os üzleti partnerekre, IBM Linux-os tanácsadóra, hardver és szoftver szakértőkre, kutatókra és termékfejlesztőkre.

Linux fejlesztési központokat fognak nyitni Tokióban, Shanghajban, Pekingben, Tajpejben (Tajvan), Szöulban, Bangalore-ban (India) és Sydney-ben. A központokban számos Linux-kész IBM termék lesz: pl. Netfinity, AS/400, RS/6000 és S/390 szerverek; Lotus Domino; DB2 Universal adatbázisok; és a WebSphere middleware.

Az IBM a múlt héten jelentette be azt is, hogy a Hewlett-Packard-dal, az Inter-lel és számos más céggel együtt olyan amerikai laboratórium létrehozását fogják támogatni, amelyekben a programozók vállalati alkalmazásokat fejleszthetnek ki a Linux-ra. A portlandi (Oregon) laboratórium beindulása ez év végére várható. A projekt mögött álló további szponzorok: NEC, Dell, Red Hat és Silicon Graphics.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról