Szerző: Dojcsák Dániel

2012. augusztus 14. 12:03

Kezdődik a Google+ névfoglalás

Indulhat a versenyfutás a legjobb nevekért a Google+ rendszerében is. A vanity URL, azaz egyedi webcímekért legutoljára a Facebookon kellett megküzdeni, most néhány napon belül a Google+ is bevezeti őket. A mostani bonyolult számsor helyett várhatóan jövő héten már mindenki egyedi néven linkelheti magát.

A vanity URL egy olyan egyszerűsített URL, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen tudják  fiókjukat elérni vagy megosztani. A Google+ eddig egyszerű, generált számsorral jelölte a felhasználókat, például így: https://plus.google.com/104560124403688998123/posts. Természetesen ez is kiválóan linkelhető, betehető más profilokba, adatbázisokba, de egy névjegykártyán nem mutat olyan jól, illetve emlékezetből sem olyan könnyű, még a saját címünket sem lediktálni.

Saurabh Sharma, a Google+ csapat egyik tagjának tegnapi posztja szerint napokon belül megérkeznek a könnyen megjegyezhető webcímek, amik leváltják majd a számsorokat. A jelenlegi formátum helyett szép lassan mindenki átáll majd az újra, ahogyan az a Facebook esetében is történt 2009 nyarán. Sharma leírása alapján a vanity URL megjelenésekor azonnal elérhető lesz minden személyes profil és oldal számára világszerte.

Mindenhol egyszerre startol

A fokozatos bevezetés itt azt eredményezné, hogy az első országok kivételezett helyzetben lennének és az utoljára maradó helyeken koncentráltan lennének, akik lemaradtak saját nevük legegyszerűbb formájáról. A legszerencsésebb persze, ha valakinek van egy egyedi beceneve, amit az online világban minden egyéb szolgáltatásnál is használ. A magyar felhasználóknál még egészen jó esély van a vezetéknév és a keresztnév variációiból akár kiegészítő számok nélkül is egy jót megcsípni, kivéve ha valaki Szabó István vagy Kovács János. Ilyen esetekben marad a számozás, becézés.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A visszaélések elkerülésére a vanity URL regisztrációnak mégis lesz egy külön fázisa, amikor kizárólag a jóváhagyott, ellenőrzött profilok regisztrálhatnak, nehogy túl hamar elkeljenek a celebek nevei. Az új címzési rendszer nagyban megkönnyíti majd a felhasználók megtalálását, illetve egy adott link, poszt, profil azonosíthatóságát már anélkül, hogy azt le kellene kattintani. Ha másért nem, a következő napokban azért érdemes lesz mindenkinek belépnie, hogy lefoglalja a neki tetsző nevet. A Google viszont fokozza kissé az izgalmakat azzal, hogy előre nem jelentik be, hogy mikor lesz pontosan a start, figyelni kell!

Ezzel párhuzamosan a böngészős Google-fiók bejelentkezés is egyszerűsödik. A Google képes lesz megjegyezni, hogy az elsődleges fiók mellett melyekhez van még hozzáférésünk és a megfelelő biztonsági előkészítést követően megoldhatjuk, hogy egy bejelentkezéssel egyszerre minden fiókba bejelentkezzünk.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.