:

Szerző: mrsla

2000. szeptember 4. 00:57

KDE 2 - Az első, személyes tapasztalatok

Emlékszem amikor a KDE 1-ről tértem át a KDE 1.1.2-re, a fél x-emet átkellett gyalulnom. Ezért bizonyos fenntartással kezdtem neki a KDE 2 (béta) telepítésének. Bizonyos értelemben nem is kellett csalódnom. Jelenleg ugyanis a kdm elindul, azonban az ablakkezelő nem. Persze itt van az icewm is, így azért mégis van x. Na de! Elindulnak viszont a kde 2-es progik. Például a Konqueror. Hát valami félelmetes a cucc. Amellett, hogy fájlmenedzser, osztott ablakban internetezhetsz és gond nélkül behozta a netscape bookmarkomat. És persze még html-t is szerkeszthetsz és működik az automatikus link kiegészítés. A másik, hogy hihetetlen mértékben leegyszerűsödtek a beállítási dolgok. Bár azért látszik, hogy még nem végleges a kód. Összefoglalva, ha nem vagy teljesen kezdő, és van még egy window-menedzser installálva, érdemes kipróbálni és használni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.