Szerző: Koi Tamás

2012. július 23. 10:55

Megint lesz T-Home interaktív olimpiai szolgáltatás

A londoni olimpiai játékok kezdetétől ismét elérhető lesz a rajongók számára a T-Home IP-alapú tévészolgáltatásainál az az interaktív kiegészítő funkció, mellyel az olimpia híreit és más, a játékokkal kapcsolatos részleteket tudhatnak meg a nézők.

A hét végén kezdődő londoni olimpiai játékok idejére a T-Home interaktív tévészolgáltatásainál (IPTV, Interaktív Sat TV) megjelenő új alkalmazás segítségével a rajongók részletes információkhoz juthatnak az olimpia eseményeiről, a magyar sportolókat érintő hírekről, valamint újra nézhetik az MTVA által közvetített versenyszámokat. A London Interaktív szolgáltatás hasonló lesz ahhoz a szolgáltatáshoz, melyet a Telekom a pekingi olimpia idején mutatott be először, az akkor még jóval kisebb bázissal rendelkező IPTV-ügyfeleknek.

A külön előfizetési díj nélkül igénybe vehető szolgáltatással az érdeklődők folyamatosan nyomon követhetik az [origo] legfrissebb híreit, cikkeit az olimpiáról, tanulmányozhatják a versenyek menetrendjét, az elért eredményeket, az éremtáblázat alakulását, továbbá hasznos információkat szerezhetnek, és képes beszámolókat tekinthetnek meg a részt vevő olimpikonokról és olimpiai csapatokról.

A sportszeretők emellett az MTVA által közvetített ötkarikás eseményekről sem maradnak le. Az Interaktív TV-előfizetők az új funkcióknak köszönhetően a szolgáltatás Archív TV kínálatában a versenyeket, meccseket követően egy órával, 72 órán (3 napon) keresztül megtalálhatják és visszanézhetik azokat, amelyek SD és – a HD képes tévékészülékkel rendelkező ügyfelek számára – HD minőségben is elérhetők lesznek.

A Magyar Telekom új kereskedelmi stratégiájának részeként interaktív tévés szolgáltatásai július 27-től minden magyarországi háztartásban elérhetők, így az olyan háztartásokban is lehet a hét végétől használni az Interaktív Sat TV szolgáltatást, melyet nem fed le a Magyar Telekom a vezetékes hálózatával. Itt kritérium, hogy a szolgáltatás igénybe vételéhez a garantált letöltési sebességnek meg kell haladnia az 1 Mbit/s értéket, továbbá az előfizetőnek biztosítania kell az internetszolgáltatás használata során azt, hogy a digitális beltéri vevőegység (set top box) felé a minimális letöltési sebesség legalább 0,5 Mbit/s, a feltöltési sebesség pedig minimum 0,1 Mbit/s legyen.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A T-Home interaktív tévészolgáltatásaira ma országszerte 280 ezer háztartás fizeti elő - a 2008-as pekingi olimpia idején az előfizetők száma nem érte el a 20 ezret sem. Chritopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a HWSW kérdésére elmondta, az év végére további több tízezer új ügyfél csatlakozásával számol a társaság.

Az IP-alapú tévészolgáltatás 2006-ban indult, akkor még kizárólag xDSL-alapokon, később pedig EuroDOCSIS 3.0-alapú kábelhálózatokon is elérhetővé vált az IPTV-szolgáltatás. A Magyar Telekom tavaly év végén indította útjára az IPTV és a Sat TV szolgáltatások kereszteződéséből létrejött Interaktív Sat TV szolgáltatást, melyet most országos elérésűvé terjesztett ki a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról