Szerző: Bodnár Ádám

2012. július 3. 08:59

Csak 40 dollárba kerül a Windows 8 a régebbi verziók tulajainak

A Microsoft egy tegnap blogbejegyzésben hozta nyilvánosságra, hogy az előző három asztali operációs rendszeréről mennyiért lehet Windows 8-ra frissíteni.

Ahogy már korábban megírtuk, akik mostanában vásárolnak PC-t Windows 7-tel, megjelenésekor jelképes áron kapják meg a Windows 8-at. A Microsoft a korábbi verziók tulajdonosainak is kedvezményes áron kínálja az új operációs rendszert, a hivatalos Windows 8 blogon megjelent bejegyzés szerint 40 dollárért - Európában feltehetően 40 euróért - veheti meg a frissítést mindenki, aki Windows XP, Vista vagy Windows 7 operációs rendszerről állna át. Az ajánlat a Windows 8 kereskedelmi megjelenésétől fogva érvényes és  2013. január 31-ig tart, ezért az árért ráadásul a Windows 8 Pro verziója jár.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A blogbejegyzés szerint a 40 dolláros ár online vásárlás esetén érvényes, a Windows.com weboldalon lehet majd ennyiért megvenni a Windows 8 Prót, ezt követően egy online telepítő töltődik le a felhasználó gépére, amely ellenőrzi a hardverek és alkalmazások kompatibilitását. Ahogy azt már korábban is írtuk, Windows 7-ről minden fájl, alkalmazás és beállítás átmigrálható Windows 8-ra a frissítés során, Windows Vistáról csak a fájlok és beállítások, Windows XP-ről pedig csak a fájlok kerülnek át az upgrade keretében. Természetesen lehetőség van tiszta telepítésre is, akár a merevlemez formázásával is.

Az online teleptő letölti a szükséges állományokat, a felhasználó kiválaszthatja az azonnali frissítést, illetve készíthet bootolható telepítőmédiát, amely lehet USB háttértár vagy DVD. Igény esetén a Microsoft 15 dolláros postaköltség fejében elküldi a Windows 8 telepítőlemezét is. Amennyiben valaki nem online, hanem fizikai üzletben szeretné megvásárolni a frissítést, megteheti, ebben az esetben 70 dollárt kell fizetnie - ebben már benne van a DVD formátumú telepítő ára is.

Három évvel ezelőtt, a Windows 7 megjelenésekor verziótól függően 120-220 dollárért lehetett Vistáról frissíteni.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról