Szerző: Koi Tamás

2012. június 22. 09:29

Nagyobb kijelzőt kap a Nintendo 3D-s videojátéka

Júliustól nagyobb kijelző kerül a Nintendo tavaly márciusban bemutatott 3D-s kézi konzoljátékába, a 3DS-be, jelentette be a japán gyártó. A cég ezzel, valamint a Wii U-val próbálja ismét pozitívba billenteni mérlegét.

Új változat jelenik meg a Nintendo 3DS kézi konzolból a jövő hónapban. A 3D-s megjelenítésre képes, két kijelzővel is ellátott játékgép első variánsa tavaly márciusban jelent meg, de többek közt az újdonság kedvezőtlen fogadtatásának, valamint a Wii játékkonzol totális kifulladásának köszönhetően a Nintendo az előző pénzügyi évében fennállása óta először veszteséges lett. A japánok szerint az új Wii és az új 3DS mindent megváltoztat majd.

Az új 3D-s kézi konzol a japán piacon és Európában július 28-án jelenik meg, 3DS LL néven, míg az amerikai boltok polcain augusztus közepén tűnik fel a gép, 3DS XL jelzéssel. A hardver két ponton tér el a jelenleg is piacon lévő 3DS modelltől: az alsó, hagyományos érintőkijelző mérete 3,02 hüvelykről 4.18 hüvelykre nő, míg a felső, autosztereoszkópikus, szemüveg viselése nélkül is térélményt biztosító 3D-s panel képátlója 3,53-ról 4,88 hüvelykre változik. A panelek felbontását nem módosítja a Nintendo.

Az eredeti 3DS egyelőre távolról sem tekinthető akkora sikertörténetnek, mint ahogy azt Nintendónál várták. A konzolból az idei első negyedév végére mindössze 17,1 millió darab fogyott, ami elemzők szerint egyelőre kevés a japán gyártó számára az áttöréshez. A térhatású kép megjelenítésére képes konzoljátékot ugyanakkor elsősorban a kijelző mérete miatt érte a legtöbb kritika, az új modell bemutatása ezért fellendítheti az eladásokat - vélik a szakértők.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Nintendo már tavaly nyáron kénytelen volt kvázi beismerni, hogy a 3DS nem az elvárások szerinti rajtot vett, a cég ekkor ugyanis teljesen szokatlan módon, az eddigi gyakorlattal szembe menve idő előtt harmadával csökkentette a gép árát. A Nintendo 3DS jelenleg is kapható változata egyébként 15 ezer japán jenbe kerül (ez nagyjából 43 ezer forintnak felel meg), míg a nagyobb kijelzővel ellátott változatért 18900 jent (azaz átszámítva körülbelül 54 ezer forintot) fognak kérni.

A nagyobb 3DS mellett a Nintendo várhatóan az idei negyedik naptári negyedévben piacra dobja a kezdetben óriási sikert aratott Wii utódjának tekintett Wii U játékkonzolt is, melyet már tavaly, az E3 expón bejelentett a társaság.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról