Szerző: Koi Tamás

2012. június 22. 09:29

Nagyobb kijelzőt kap a Nintendo 3D-s videojátéka

Júliustól nagyobb kijelző kerül a Nintendo tavaly márciusban bemutatott 3D-s kézi konzoljátékába, a 3DS-be, jelentette be a japán gyártó. A cég ezzel, valamint a Wii U-val próbálja ismét pozitívba billenteni mérlegét.

HIRDETÉS

Új változat jelenik meg a Nintendo 3DS kézi konzolból a jövő hónapban. A 3D-s megjelenítésre képes, két kijelzővel is ellátott játékgép első variánsa tavaly márciusban jelent meg, de többek közt az újdonság kedvezőtlen fogadtatásának, valamint a Wii játékkonzol totális kifulladásának köszönhetően a Nintendo az előző pénzügyi évében fennállása óta először veszteséges lett. A japánok szerint az új Wii és az új 3DS mindent megváltoztat majd.

Az új 3D-s kézi konzol a japán piacon és Európában július 28-án jelenik meg, 3DS LL néven, míg az amerikai boltok polcain augusztus közepén tűnik fel a gép, 3DS XL jelzéssel. A hardver két ponton tér el a jelenleg is piacon lévő 3DS modelltől: az alsó, hagyományos érintőkijelző mérete 3,02 hüvelykről 4.18 hüvelykre nő, míg a felső, autosztereoszkópikus, szemüveg viselése nélkül is térélményt biztosító 3D-s panel képátlója 3,53-ról 4,88 hüvelykre változik. A panelek felbontását nem módosítja a Nintendo.

Az eredeti 3DS egyelőre távolról sem tekinthető akkora sikertörténetnek, mint ahogy azt Nintendónál várták. A konzolból az idei első negyedév végére mindössze 17,1 millió darab fogyott, ami elemzők szerint egyelőre kevés a japán gyártó számára az áttöréshez. A térhatású kép megjelenítésére képes konzoljátékot ugyanakkor elsősorban a kijelző mérete miatt érte a legtöbb kritika, az új modell bemutatása ezért fellendítheti az eladásokat - vélik a szakértők.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A Nintendo már tavaly nyáron kénytelen volt kvázi beismerni, hogy a 3DS nem az elvárások szerinti rajtot vett, a cég ekkor ugyanis teljesen szokatlan módon, az eddigi gyakorlattal szembe menve idő előtt harmadával csökkentette a gép árát. A Nintendo 3DS jelenleg is kapható változata egyébként 15 ezer japán jenbe kerül (ez nagyjából 43 ezer forintnak felel meg), míg a nagyobb kijelzővel ellátott változatért 18900 jent (azaz átszámítva körülbelül 54 ezer forintot) fognak kérni.

A nagyobb 3DS mellett a Nintendo várhatóan az idei negyedik naptári negyedévben piacra dobja a kezdetben óriási sikert aratott Wii utódjának tekintett Wii U játékkonzolt is, melyet már tavaly, az E3 expón bejelentett a társaság.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 04:39

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.