Szerző: Koi Tamás

2012. június 1. 15:05

Még közösségibb az Opera Mini 7

Jelentős, elsősorban a közösségi szolgáltatások használatát és a hírfogyasztást egyszerűbbé tevő funkciókkal gazdagodott az Opera Software kompakt böngészőprogramjának, az Opera Mininek a repertoárja.

A norvég Opera Software a héten az összes fontosabb okostelefon-platformra (kivéve a Windows Phone-t), valamint az egyszerűbb készülékek felhasználói számára is hozzáférhetővé tette az Opera Mini böngésző legújabb, 7-es verzióját. A szoftveren jól látszik, a fejlesztőknek azon igyekezete, hogy az Opera Minit minden mobiltelefonos internetes tevékenység központi elemévé tegye, ehhez komoly segítséget nyújtanak a mobilszolgáltatókkal, telefongyártókkal és újabban a közösségi hálózatok és hírszolgáltatókkal kötött megállapodások.

Az új Opera Mini gyakorlatilag egyetlen, kétségtelenül legfontosabb funkciója a Smart Page-nek kezdőoldal, mely az eddig meglévő Speed Dial mellett, illetve helyett jelenik meg a program indításakor. Ezen az oldalon többek közt megjelennek a felhasználó által a leggyakrabban látogatott oldalak indítóikonjai, az oldalakra felkerült hírek valamint a Twitter- és Facebook-feed. A Smart Page emellet dedikált linkkel rendelkezik az Opera Mobile store-ra is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A közösségi felületek bedrótozásával kapcsolatos első lépéseket az Opera már tavaly elindította: a 6-os verziótól kezdődően elérhető a megosztási funkció, amivel az éppen megjelenített internetes oldalt meg lehetett osztani a Facebookon vagy a Twitteren. Az új Opera Mini működési mechanizmusa egyébként nem különbözik a már jól bevált rendszertől, vagyis a program valójában csak megjeleníti az Opera szerverein előre lerenderelt weboldalakat.

Az Operával kapcsolatban egyébként éppen a múlt hét végén szivárgott ki, hogy a Facebook szemet vetett a böngészőket fejlesztő vállalatra. Az Opera Mini mellett az Opera Mobile mobilos és Opera PC-s és Mac-es böngészőkkel rendelkező szoftvercég felvásárlásával egy olyan mobilos  felülethez juthatna a közösségi oldal, melynek segítségével főleg a fejlődő országokban népszerű, hagyományos mobilok felhasználóit tudná hatékonyabban elérni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról