Szerző: Koi Tamás

2012. május 23. 12:13

Ingyenes 3D-adással bővít a MinDig TV

Ingyenes, kísérleti 3D-s tartalom és újabb, értéknövelt szolgáltatások bevezetését tervezi földfelszíni sugárzású digitális platformjánál, a MinDig TV-nél az Antenna Hungária.

Az MTVA-val együttműködve 3D-s tesztadást biztosít a nyári olimpiai játékok idején az Antenna Hungária - jelentette be Jean-Francois Fenech, a cég vezérigazgatója a társaság mai sajtótájékoztatóján. Az is elhangzott, hogy a DVB-T platform felhasználói profilja az utóbbi hónapokban a digitalizáció hatására jelentősen átalakult, a nézők így összességében a szolgáltató szerint reklámozói szempontból értékesebb célcsoportot jelentenek. Az Antenna Hungária által bemutatott statisztikák szerint emellett elkezdődött a MinDig TV-re történő migráció más fizetős tévés platformokról.

Az Antenna Hungária ingyenes tévés platformját ma nagyjából 300 ezer háztartásban nézik, míg a fizetős, MinDig TV Extra szolgáltatásra eddig 63 ezren fizettek elő. A szolgáltató számára a jelentős nyári sportesemények (olimpia, futball Európa-bajnokság), illetve az MTVA által közvetített Formula 1-es világbajnokság további lehetőséget kínálnak az ügyfélszám jelentős bővítésére, hiszen továbbra is a MinDig TV az egyetlen olyan platform, ahol ezeket az eseményeket HD-ben, ingyenesen követhetik a nézők.

Az olimpia idején, illetve már a nyári játékok kezdete előtt ráadásul megjelenik az ingyenes platformon az MTVA tematikus 3D-s csatornája, az m3D, igaz, ezt egyelőre csak a budapesti vételkörzetben élő nézők érhetik el. Az Antenna Hungária sajtótájékoztatóján nem hangzottak el a 3D-s tartalommal kapcsolatos további részletek, a HWSW forrásai szerint az MTVA hamarosan külön sajtótájékoztató keretén belül részletesen ismerteti az új csatornával kapcsolatos terveket.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A műsorszóró vállalat emellett közölte, rövidesen nem lineáris szolgáltatásokkal is kiegészíti szolgáltatásportfólióját. Az Antenna Hungária jelenleg tárgyalásokat folytat a műsorszolgáltatókkal arról, hogy a különböző műsorokat streaming szolgáltatáson keresztül is továbbíthassa különböző vevőeszközökre, így elsősorban számítógépekre, okostelefonokra és tabletekre.

Az Antenna Hungária a szolgáltatáskínálat bővítése mellett a DVB-T rendszer lefedettségét is tovább növeli: a következő hónapokban 5 közepes teljesítményű és 10 kis teljesítményű telephelyről indul el a DVB-T sugárzás, a bővítés ezúttal elsősorban a nagyvárosokra fókuszál. A hálózatbővítés eredményeképpen 65 DVB-T telephely lesz üzemben, a MinDig TV szolgáltatás lakossági lefedettsége ezzel meghaladja a 98 százalékot. Eközben a B Multiplex (MinDig TV Extra Családi csomag) lefedettsége közel 87 százalékra emelkedik, 53 telephelyről sugározva.

A lefedettség és a tartalom további jelentős bővítésére az analóg lekapcsolást követően kerülhet sor. Jean-Francois Fenech a sajtótájékoztatón elmondta, reméli, hogy még a nyáron megszületik a pontos ütemterv az analóg sugárzás lekapcsolására. Fontos momentum, hogy június végén a kereskedelmi adók analóg koncessziós szerződése lejár, ugyanakkor egyelőre senki nem tudja, hogy az RTL Klub és a TV2 milyen feltételek mellett maradhat, illetve egyáltalán maradhat-e az analóg földfelszíni platformon.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.