Szerző: Vörös Péter

2000. március 16. 20:27

Az AOL leállította a Gnutella-t, a „nyílt forráskódú Napster

Az AOL és a Time Warner fúziójának részeként az AOL a Warner Music-ot és az EMI-t is „bekebelezi. Ezek a lemezgyártó cégek közismerten nem nagy hívei a „Napster-jelenségnek. Vegyük ehhez azt hozzá, hogy most, hogy a Nullsoft már része az AOL-nak, egyértelmű, hogy nem mindenki örült az AOL-on belül Justin Frankel és Tom Pepper (a Nullsoft alapítói) magánszámának, a végeredmény: átmenetileg leállították a Gnutella-projektet (ld. még tegnapi írásunkat e témában). Az AOL hivatalos állásfoglalása szerint a Gnutella szoftver „engedély nélkül, független projekt és az ehhez kapcsolódó Web-helyet leállítottuk.

Az AOL és a Time Warner fúziójának részeként az AOL a Warner Music-ot és az EMI-t is „bekebelezi". Ezek a lemezgyártó cégek közismerten nem nagy hívei a „Napster-jelenségnek". Vegyük ehhez azt hozzá, hogy most, hogy a Nullsoft már része az AOL-nak, egyértelmű, hogy nem mindenki örült az AOL-on belül Justin Frankel és Tom Pepper (a Nullsoft alapítói) magánszámának, a végeredmény: átmenetileg leállították a Gnutella-projektet (ld. még tegnapi írásunkat e témában). Az AOL hivatalos állásfoglalása szerint a Gnutella szoftver „engedély nélkül, független projekt és az ehhez kapcsolódó Web-helyet leállítottuk".
A Napster-hez hasonló programok egy rövid listája: Imesh, CuteMX, Gnap (ez nyílt forráskódú); ezenkívül egy újabb hálózat áll fejlesztés alatt „Freenet" néven, ennél a Gnutella-hoz hasonlóan szintén nem lesz központi adminisztratív infrastruktúra. A Gnutella helyén tegnap az alábbi üzenet állt: "Justin and Tom work for Nullsoft, makers of Winamp and Shoutcast. See? AOL *CAN* bring you good things!" (azaz: Justin és Tom a Winamp-ot és a Shoutcast-ot elkészítő Nullsoft-nál dolgoznak. Látjátok? Az AOL (valóban) képes jó dolgokat készíteni nektek!") A folytatás egyelőre még nem ismert Gnutella-ügyben ... [Wired]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.