Szerző: Koi Tamás

2012. április 24. 13:34

Vendéglátósoknak kínál komplex tévés csomagot a Telekom

Az idei esztendő jelentős év lesz az egész televíziós szolgáltatóipar, valamint a kapcsolódó iparágak számára. A Magyar Telekom ezt kihasználva vezeti be a hónap végén a Vendégváró csomagot.

Új, kizárólag vendéglátóhelyek, így elsősorban kocsmák, éttermek és más szórakozóhelyek számára összeállított szolgáltatáscsomaggal jelentkezik április végétől a Magyar Telekom. A Vendégváró névre keresztelt csomag IPTV-t, vezeték nélküli internetet és egy ehhez kapcsolódó SMS-szolgáltatást, valamint vezetékes telefonszolgáltatást kínál egyszerre a vendéglátóiparban érdekelt üzleti ügyfeleknek.

A speciálisan összeállított csomag a Magyar Telekom közleménye szerint különösen a nyári sportközvetítések révén hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több fogyasztót vonzzon be a létesítmény üzemeltetője a vendégkörbe. Idén két ilyen esemény tarthatja heteken keresztül lázba a közönséget: a nyár elején kezdődő futball Európa-bajnokság, illetve a július végén kezdődő olimpiai játékok immár hagyományosan hozzájárulnak ahhoz, hogy a közösségi tévézés újra divatba jöjjön. A nézett sportműsorok közé tartozik még a Formula 1-es versenysorozat is - mindegyik sporteseményt az MTVA m1-m2 csatornái közvetítik, HD-ban.

A Magyar Telekom az IPTV-alapú televíziós előfizetés mellé vezeték nélküli internetet is kínál a Vendégváró csomagban, melyhez a vendégek okostelefonjaikkal, tabletjeikkel csatlakozhatnak. A rendszer egyedi eleme, hogy a csatlakozáshoz szükséges jelszót egy alapdíjas SMS elküldése után kaphatja meg a felhasználó, vagyis az üzemeltető hatékonyabban kontrollálhatja, kik csatlakoznak a hálózathoz. A szolgáltatáscsomagban egyébként egy vezeték nélküli router is található, mely az SMS-es rendszerrel együttműködik.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Magyar Telekom Vendégváró csomagjának bevezetése jól jelzi, hogy a népszerű televíziós sportközvetítések ügyfélvonzó erejét a vendéglátóhelyek mellett a telekommunikációs cégek is igyekeznek kihasználni. A kocsmákban és más, televíziós közvetítéseket kínáló szórakozóhelyeken jelenleg a szolgáltatások széles palettáját veszik igénybe az üzemeltetők. Különösen a vidéki régióban, így főleg a Balaton környékén elterjedt a műholdas platform, illetve egyre több helyen kerül fel újra a tetőantenna az épületre, hiszen a MinDig TV ingyenesen kínálja az MTVA csatornáinak vételi lehetőségét, igen nagy földrajzi lefedettség mellett.

Az üzemeltetőknek ugyanakkor nem elég csupán a szolgáltatónak fizetni a csomagokért, a cégek a jogdíjkezelő (Artisjus) felé is fizetési kötelezettséggel tartoznak. Az összeg változó mértékű attól függően, hogy a hely meddig tart nyitva, valamint mennyire forgalmas környéken található. Az üzemeltetőkre ezen felül a megjelenített kép méretétől függően extra jogdíjat is kiróhatnak, ez azonban már a közvetítési jog tulajdonosát, jelen esetben az MTVA-t illeti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról