Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Vendéglátósoknak kínál komplex tévés csomagot a Telekom

Koi Tamás, 2012. április 24. 13:34
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az idei esztendő jelentős év lesz az egész televíziós szolgáltatóipar, valamint a kapcsolódó iparágak számára. A Magyar Telekom ezt kihasználva vezeti be a hónap végén a Vendégváró csomagot.

Új, kizárólag vendéglátóhelyek, így elsősorban kocsmák, éttermek és más szórakozóhelyek számára összeállított szolgáltatáscsomaggal jelentkezik április végétől a Magyar Telekom. A Vendégváró névre keresztelt csomag IPTV-t, vezeték nélküli internetet és egy ehhez kapcsolódó SMS-szolgáltatást, valamint vezetékes telefonszolgáltatást kínál egyszerre a vendéglátóiparban érdekelt üzleti ügyfeleknek.

A speciálisan összeállított csomag a Magyar Telekom közleménye szerint különösen a nyári sportközvetítések révén hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több fogyasztót vonzzon be a létesítmény üzemeltetője a vendégkörbe. Idén két ilyen esemény tarthatja heteken keresztül lázba a közönséget: a nyár elején kezdődő futball Európa-bajnokság, illetve a július végén kezdődő olimpiai játékok immár hagyományosan hozzájárulnak ahhoz, hogy a közösségi tévézés újra divatba jöjjön. A nézett sportműsorok közé tartozik még a Formula 1-es versenysorozat is - mindegyik sporteseményt az MTVA m1-m2 csatornái közvetítik, HD-ban.

A Magyar Telekom az IPTV-alapú televíziós előfizetés mellé vezeték nélküli internetet is kínál a Vendégváró csomagban, melyhez a vendégek okostelefonjaikkal, tabletjeikkel csatlakozhatnak. A rendszer egyedi eleme, hogy a csatlakozáshoz szükséges jelszót egy alapdíjas SMS elküldése után kaphatja meg a felhasználó, vagyis az üzemeltető hatékonyabban kontrollálhatja, kik csatlakoznak a hálózathoz. A szolgáltatáscsomagban egyébként egy vezeték nélküli router is található, mely az SMS-es rendszerrel együttműködik.

A Magyar Telekom Vendégváró csomagjának bevezetése jól jelzi, hogy a népszerű televíziós sportközvetítések ügyfélvonzó erejét a vendéglátóhelyek mellett a telekommunikációs cégek is igyekeznek kihasználni. A kocsmákban és más, televíziós közvetítéseket kínáló szórakozóhelyeken jelenleg a szolgáltatások széles palettáját veszik igénybe az üzemeltetők. Különösen a vidéki régióban, így főleg a Balaton környékén elterjedt a műholdas platform, illetve egyre több helyen kerül fel újra a tetőantenna az épületre, hiszen a MinDig TV ingyenesen kínálja az MTVA csatornáinak vételi lehetőségét, igen nagy földrajzi lefedettség mellett.

Az üzemeltetőknek ugyanakkor nem elég csupán a szolgáltatónak fizetni a csomagokért, a cégek a jogdíjkezelő (Artisjus) felé is fizetési kötelezettséggel tartoznak. Az összeg változó mértékű attól függően, hogy a hely meddig tart nyitva, valamint mennyire forgalmas környéken található. Az üzemeltetőkre ezen felül a megjelenített kép méretétől függően extra jogdíjat is kiróhatnak, ez azonban már a közvetítési jog tulajdonosát, jelen esetben az MTVA-t illeti.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.