Szerző: Bodnár Ádám

2012. április 11. 10:41

Jön a Microsoft Office a symbianos Nokiákra

A Microsoft és a Nokia még 2009-ben állapodott meg arról, hogy a teljes Office csomag elkészül symbianos Nokia okostelefonokra. Az ígéretet most váltották valóra a cégek.

A Symbian platform hattyúdalaként is felfogható a Microsoft Office érkezése. A Nokia már elengedte a Symbian kezét, az okosetelefonos platformmal kapcsolatos összes tevékenységet kiszervezte, új modellek sem nagyon jönnek már, az operációs rendszer részesedése gyorsan zuhan. Igaz ugyanakkor, hogy a teljes installált bázison továbbra is jelentős a részesedése a Symbiannak, főleg az üzleti felhasználók körében - világszerte több százmillió symbianos mobil lehet használatban. A weboldalak látogatottsági statisztikái alapján idén januárban még a Symbian volt a legelterjedtebb okostelefonos operációs rendszer, részesedése mintegy 32 százalékos volt.

Annak ellenére, hogy a platform a végét járja, a Microsoft beváltotta 3 éves ígéretét és elkészítette a teljes Office csomagot Symbianra, amely a Windows mobil verziói mellett az egyetlen támogatott mobilos operációs rendszer - a teljes Office Mobile programcsalád nem érhető el más platformon, egyedül a OneNote-nak készült nemrégiben iOS-en futó változata. Idén februárban rajtolt el a Symbianon futó OneNote, Lync, Document Connection és a PowerPoint Broadcast, ezekhez most csatlakozott a Word, az Excel és a PowerPoint, vagyis lényegében teljessé vált az Office-csomag.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A symbianos Office-szal megnézhetők és szerkeszthetők a Word, Excel és PowerPoint állományok, amelyek lehetnek akár a készülék háttértárán, email csatolmányban vagy SharePoint szerveren is. A Nokia okostelefonos platformjára és más mobil platformokra is számos "third party" irodai alkalmazás létezik, azonban ezek használata esetén változatos problémák merülhetnek fel, például állománykompatibilitási hibák vagy megjelenítési gondok, esetleg funkcionális hiányosságok - írja a Nokia blogja.

Az Office egyelőre a Nokia 700, Nokia 701, Nokia E7, Nokia X7, Nokia C7, Nokia Oro és Nokia C6-01 készülékekre érhető el, amelyekre a Nokia Software Update szoftver segítségével lehet telepíteni. A vállalat tájékoztatása szerint hamarosan jön a program Nokia N8, Nokia E6 és Nokia 500 telefonokra is, a Nokia 808 PureView pedig előre telepített Office-szal kerül majd piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról