Szerző: Bodnár Ádám

2012. április 6. 09:51

Tesztelhetők az ESET új végpontvédelmi termékei

Megjelent az ESET új vállalati végpontvédelmi termékcsaládjának kiadásra jelölt (Release Candidate) változata. Az Endpoint Security Suite és Endpoint Antivirus RC egyaránt ingyen letölthető a vállalat weboldaláról.

2012-ben megújul a NOD32 víruskeresővel nevet szerzett szlovák ESET vállalati végpontvédelmi termékeinek kínálata. A korábban Smart Security Business Edition néven ismert termék Endpoint Security Suite néven él tovább, a NOD32 Antivirus Business Editiont pedig Endpoint Antivirusként kell keresni. "A termék végső elnevezése is a tesztidőszakban született meg, a felhasználók észrevételei alapján választotta a fejlesztőcég azt a nevet, amely a kliens gép biztonságának a védelmét a legjobban fejezi ki" - mondta Takács Viktória, az ESET termékeket hazánkban forgalmazó Sicontact Kft. marketing-vezetője. A béta időszakban még Endpoint Security Suite és Endpoint Security volt a két szoftver neve.

Nem csak névváltás történik természetesen, a termékek tovább is fejlődnek. Mindkét szoftverből az év elején jelent meg a nyilvános bétaverzió, amelyeket a felhasználói visszajelzések alapján tovább csiszoltak a fejlesztők, ennek eredményei a most bemutatkozó kiadásra jelölt (RC) változatok. A vállalat tájékoztatása szerint ezek már a végleges termékek összes funkciójával rendelkeznek, így bevezetés előtt már tesztelhetők. Az Endpoint Security Suite az Antivirus összes képességét tartalmazza, ezen felül személyi tűzfallal és spamszűrővel egészül ki.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az újdonságok listáján olyan képességeket találunk mint például az ESET Live Grid, amely egy központilag menedzselt "whitelist" a téves riasztások elkerülésére, a frissítések eltávolíthatósága, a Microsot Network Access Protection kompatibilitás, vagy a figyelmeztető üzenetek megjelenését letiltó prezentációs mód. A béta változatokban még nem volt benne, az RC-ben viszont működik a Device Control, amivel az USB-s eszközök használatát lehet egy fehérlista segítségével korlátozni, valamint a Web Control, amely 140 különféle szempont szerint értékeli az URL-eket és képes korlátozni a felhasználói hozzáférést.

Az ESET Endpoint Security Suite és az ESET Endpoint Antivirus Release Candidate változata letölthető a vállalat weboldaláról. A szoftverek az ESET Remote Administrator 5-tel felügyelhetők, ennek szintén most jelent meg az RC változata, amely ugyanonnan letölthető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról