Szerző: Bodnár Ádám

2012. április 6. 09:51

Tesztelhetők az ESET új végpontvédelmi termékei

Megjelent az ESET új vállalati végpontvédelmi termékcsaládjának kiadásra jelölt (Release Candidate) változata. Az Endpoint Security Suite és Endpoint Antivirus RC egyaránt ingyen letölthető a vállalat weboldaláról.

2012-ben megújul a NOD32 víruskeresővel nevet szerzett szlovák ESET vállalati végpontvédelmi termékeinek kínálata. A korábban Smart Security Business Edition néven ismert termék Endpoint Security Suite néven él tovább, a NOD32 Antivirus Business Editiont pedig Endpoint Antivirusként kell keresni. "A termék végső elnevezése is a tesztidőszakban született meg, a felhasználók észrevételei alapján választotta a fejlesztőcég azt a nevet, amely a kliens gép biztonságának a védelmét a legjobban fejezi ki" - mondta Takács Viktória, az ESET termékeket hazánkban forgalmazó Sicontact Kft. marketing-vezetője. A béta időszakban még Endpoint Security Suite és Endpoint Security volt a két szoftver neve.

Nem csak névváltás történik természetesen, a termékek tovább is fejlődnek. Mindkét szoftverből az év elején jelent meg a nyilvános bétaverzió, amelyeket a felhasználói visszajelzések alapján tovább csiszoltak a fejlesztők, ennek eredményei a most bemutatkozó kiadásra jelölt (RC) változatok. A vállalat tájékoztatása szerint ezek már a végleges termékek összes funkciójával rendelkeznek, így bevezetés előtt már tesztelhetők. Az Endpoint Security Suite az Antivirus összes képességét tartalmazza, ezen felül személyi tűzfallal és spamszűrővel egészül ki.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Az újdonságok listáján olyan képességeket találunk mint például az ESET Live Grid, amely egy központilag menedzselt "whitelist" a téves riasztások elkerülésére, a frissítések eltávolíthatósága, a Microsot Network Access Protection kompatibilitás, vagy a figyelmeztető üzenetek megjelenését letiltó prezentációs mód. A béta változatokban még nem volt benne, az RC-ben viszont működik a Device Control, amivel az USB-s eszközök használatát lehet egy fehérlista segítségével korlátozni, valamint a Web Control, amely 140 különféle szempont szerint értékeli az URL-eket és képes korlátozni a felhasználói hozzáférést.

Az ESET Endpoint Security Suite és az ESET Endpoint Antivirus Release Candidate változata letölthető a vállalat weboldaláról. A szoftverek az ESET Remote Administrator 5-tel felügyelhetők, ennek szintén most jelent meg az RC változata, amely ugyanonnan letölthető.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 03:15

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.