Szerző: Koi Tamás

2012. március 9. 15:04

A UPC-é a RubiCom

A versenyjogi hatóság jóváhagyta a RubiCom felvásárlását, így mostantól hivatalosan is a UPC Magyarország kezébe került az ország nyolcadik legnagyobb kábelszolgáltatója.

HIRDETÉS

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően a UPC ma lezárt a RubiCom Zrt. felvásárlását. A RubiCom az ország nyolcadik legnagyobb kábeles szolgáltatója volt, hálózata nagyjából nyolcvan településre terjed ki, ahol megközelítőleg százezer háztartást ér el. A társaságnak ma hozzávetőlegesen 63 ezer internet- telefon és kábeltelevíziós szolgáltatást biztosít ügyfeleinek. Az akvizícióval a UPC jelentős mértékben erősíti pozícióit a távközlési szolgáltatások piacán, elsősorban Pest megyében.

A társaság akvizíciós stratégiájának korábbi lépéseként tavaly vásárolta fel a FiberNet ügyfélbázisának egy részét. Azok az egykori FiberNet/DunaWeb előfizetők, akik a UPC-hez kerültek, a cég teljes szolgáltatáskínálatát elérhetik, beleértve a 120 Mbps elméleti letöltési sebességet nyújtó Fiber Power márkanevű csomagokat. Ugyanezt a szolgáltatásportfóliót az egykori RubiCom-ügyfelek is elérhetik majd, várhatóan májustól kezdődően - áll a UPC által kiadott sajtóközleményben.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A RubiCom korábbi internetes ügyfelei a tranzakcióval kifejezetten jól járhatnak, hiszen ugyanannyi, vagy kevesebb pénzért várhatóan sokkal gyorsabb szolgáltatást használhatnak a jövőben: ma egy 16 Mbps letöltési és 2 Mbps feltöltési sebességet nyújtó díjcsomagért 8670 forintot kell fizetnie egy ügyfélnek, ugyanennyi pénzért egy UPC-előfizető már 120 megabites letöltési sávszélességű Fiber Power csomagot kap. Az ügyfeleknek a váltással kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs, jóllehet egyes végberendezések (jellemzően set-top boxok) cseréje indokolt lehet - ennek a költségeit ugyanakkor a UPC vállalja.

A UPC tavaly novemberben közölte, hogy egy októberi megállapodást követően megvenné a RubiComot. Az üzlet anyagi részéről sem akkor, sem most nem közölt részleteket a társaság.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 21. 00:42

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.