Szerző: Koi Tamás

2012. március 9. 15:04

A UPC-é a RubiCom

A versenyjogi hatóság jóváhagyta a RubiCom felvásárlását, így mostantól hivatalosan is a UPC Magyarország kezébe került az ország nyolcadik legnagyobb kábelszolgáltatója.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően a UPC ma lezárt a RubiCom Zrt. felvásárlását. A RubiCom az ország nyolcadik legnagyobb kábeles szolgáltatója volt, hálózata nagyjából nyolcvan településre terjed ki, ahol megközelítőleg százezer háztartást ér el. A társaságnak ma hozzávetőlegesen 63 ezer internet- telefon és kábeltelevíziós szolgáltatást biztosít ügyfeleinek. Az akvizícióval a UPC jelentős mértékben erősíti pozícióit a távközlési szolgáltatások piacán, elsősorban Pest megyében.

A társaság akvizíciós stratégiájának korábbi lépéseként tavaly vásárolta fel a FiberNet ügyfélbázisának egy részét. Azok az egykori FiberNet/DunaWeb előfizetők, akik a UPC-hez kerültek, a cég teljes szolgáltatáskínálatát elérhetik, beleértve a 120 Mbps elméleti letöltési sebességet nyújtó Fiber Power márkanevű csomagokat. Ugyanezt a szolgáltatásportfóliót az egykori RubiCom-ügyfelek is elérhetik majd, várhatóan májustól kezdődően - áll a UPC által kiadott sajtóközleményben.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A RubiCom korábbi internetes ügyfelei a tranzakcióval kifejezetten jól járhatnak, hiszen ugyanannyi, vagy kevesebb pénzért várhatóan sokkal gyorsabb szolgáltatást használhatnak a jövőben: ma egy 16 Mbps letöltési és 2 Mbps feltöltési sebességet nyújtó díjcsomagért 8670 forintot kell fizetnie egy ügyfélnek, ugyanennyi pénzért egy UPC-előfizető már 120 megabites letöltési sávszélességű Fiber Power csomagot kap. Az ügyfeleknek a váltással kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs, jóllehet egyes végberendezések (jellemzően set-top boxok) cseréje indokolt lehet - ennek a költségeit ugyanakkor a UPC vállalja.

A UPC tavaly novemberben közölte, hogy egy októberi megállapodást követően megvenné a RubiComot. Az üzlet anyagi részéről sem akkor, sem most nem közölt részleteket a társaság.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 18. 19:33

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.