Szerző: Koi Tamás

2012. március 6. 11:51

Némi késéssel indult tegnap a magyar PlayStation Store

Tegnap reggel hosszú évek várakozása után Magyarországon is elérhetővé vált a PlayStation játékkonzolok online piactere, a PlayStation Store. A szolgáltatás magyar bankkártyákat is elfogad, de a választék egyelőre nem mérhető a nyugat-európaihoz.

Hosszú évek várakozással teli időszakának vetett véget a Sony tegnap, miután némi késéssel elindította hazánkban a PlayStation Store online piacteret, ahonnan a különböző PlayStation konzolokra (PS3, illetve PSP valamint Vita kézi konzolok) lehet elérni különféle tartalmakat. Az eszközökről, dedikált menüből elérhető áruházakban forintért lehet fizetni, de a kezelőfelületet nem érinti a lokalizáció - a rendszer mindössze annyit közöl a belépéskor magyarul a felhasználóval, hogy mostantól angolul fog kommunikálni vele.

A magyar PlayStation Store az eredetileg tervezett időponthoz képest pár nap késéssel, március 5-én nyithatott csak meg (az eredeti rajtot március 2-re tervezte a vállalat), pontosan meg nem határozott műszaki probléma miatt. A magyar lakcímmel regisztrált felhasználók számára újdonság, hogy mostantól a bankkártya-adataikat is felvihetik a rendszerbe, illetve a bankszámlájukról a kártya segítségével különböző összegeket helyezhetnek a virtuális pénztárcájukba.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Magyarországon használt PlayStation játékgépek tulajdonosai számára eddig is lehetőség nyílt a Store elérésére, de csak akkor, ha hazudtak lakhelyükről - az itthon kibocsátott bankkártyákat azonban nem fogadta el a rendszer, így legfeljebb az üzletekben megvásárolható feltöltőkártyákkal tudták feltölteni az egyenlegüket. A Sony március 7-től az előfizetéses rendszerű, különböző kedvezményeket kínáló PlayStation Plus szolgáltatáshoz is hozzáférést enged a magyaroknak. A többi tartalomszolgáltatói rendszer, így például a Music Unlimited, valamint a Home magyarországi rajtja később várható.

A Sony Computer Entertainment az európai premierrel egy időben, 2007. márciusában kezdte árulni hazánkban a PlayStatation 3 játékkonzolokat, mellyel egy időben elérhetővé vált az online játékot lehetővé tevő PlayStation Network szolgáltatás is.A PlayStation 3 játékkonzolok legnagyobb konkurensének számító Xbox 360-hoz tartozó piactér (a Microsoft LIVE!) jóval korábban, 2010. novemberében elindult hazánkban, eleinte szintén valamelyest korlátozott tartalommal. A tapasztalatok szerint a teljes nyugat-európai tartalomválaszték egyelőre a magyar Store-ban sem jelent még meg, a Sony illetékesei szerint azonban idővel eltűnnek a különbségek az európai online áruháhak közt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról