Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 31. 14:58

A T-Online jelentős veszteséggel zárta a második negyedévet

A "német Matávnet", amelynek vezérigazgatója váratlanul távozott a múlt héten, 140,4 millió $-os veszteséggel zárta a második negyedévet - a cég negyedéves forgalma pedig 160 millió $ volt. A különféle akvizíciókkal kapcsolatos költségek nagy szerepet játszottak a növekvő veszteségben: a francia Club Internet akvizíciója, 21%-os részesedés a Comdirect Bank AG-ban, valamint a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatos költségek.

Az első félévben a T-Online megkétszerezte előfizetőnek számát, immár 6 millió előfizetője van a cégnek. Wolfgang Keuntje, a korábbi vezérigazgató állt a T-Online terjeszkedése mögött, aki további akvizíciókkal kívánta megerősíteni a cég vezető helyét Európában. Távozása azt is jelzi, hogy az anyavállalat, a Deutsche Telekom AG (amelynek továbbra is 90%-os a részesedése a T-Online-ban) valószínűleg nem teljes mértékben támogatta Keuntje-t terveiben.

A cég részvényei 1,65 euróval (5,9%-kal) 29,75 euróra nőttek, mivel a veszteség a várakozásoknak megfelelően alakult. A T-Online részvényt áprilisban vezették be a német Neuer Markt piacon, azóta az értékének negyedét vesztette el a cég.
a címlapról