Szerző: Vörös Péter

2000. március 16. 20:01

A Sun elindította a Solaris 8-at - ingyenes szoftverként!

Ugyan a cég lemaradt a Microsoft mögött abból a szempontból, hogy a Windows 2000 már február 17-e óta kapható (az MS szerint már el is érték az eladásoknál a bűvös 1 milliós számot, ld. korábbi cikkünket arről), míg a Solaris 8 csak kedd óta - viszont a januári, e témában tett bejelentésnek megfelelően a Sun mind az üzleti, mind a nem-üzleti célú felhasználásnál ingyenesen adja operációs rendszerét, amely többek között 70%-os javulást nyújt az adatbázis teljesítmény terén, gyorsabb Web-szerver szolgáltatásokat és a 6.0 verziójú IP támogatást. A Microsoft-féle modellel szemben a Sun a legtöbb pénzt a Solaris-alapú hardver ill. rendszer eladásokból szerzi.

Ugyan a cég lemaradt a Microsoft mögött abból a szempontból, hogy a Windows 2000 már február 17-e óta kapható (az MS szerint már el is érték az eladásoknál a bűvös 1 milliós számot, ld. korábbi cikkünket arről), míg a Solaris 8 csak kedd óta - viszont a januári, e témában tett bejelentésnek megfelelően a Sun mind az üzleti, mind a nem-üzleti célú felhasználásnál ingyenesen adja operációs rendszerét, amely többek között 70%-os javulást nyújt az adatbázis teljesítmény terén, gyorsabb Web-szerver szolgáltatásokat és a 6.0 verziójú IP támogatást. A Microsoft-féle modellel szemben a Sun a legtöbb pénzt a Solaris-alapú hardver ill. rendszer eladásokból szerzi. [A TechWeb]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról