Szerző: Bodnár Ádám

2012. február 9. 14:12

Monolitikusból moduláris: megjött a Fujitsu Eternus DX8700 S2 tároló

A Fujitsu ugyan tavaly novemberben jelentette be felső kategóriás Eternus DX8700 S2 tárolóját, de az csak 2012 februárjától érhető el világszerte az ügyfelek számára.

HIRDETÉS

A japán cég a tárolókínálatának csúcsát jelentő Eternus DX8700 S2-vel az olyan iparági nagyágyúk ellenfele kíván lenni mint az EMC VMAX, a Hitachi VSP vagy az IBM DS8000. Az architektúraváltással teljesítménynövekedés is jött, az S2 verzió a cég szerint elődjénél négyszer gyorsabb és a host interfészek száma is növekedett.

A DX8700 S2 legfontosabb újdonsága, hogy monolitikusról modulárisra változott az architektúra, így a tároló követni tudja az ügyféligények változását, nem szükséges egyből a jövőben várható igényekre tekintettel "túlvásárolni" - a vásárlók gyakorlatilag egy középkategóriás tárolóval kezdhetik, amit idővel felbővíthetnek - a felső határ 8 kontroller és 128 diszkfiók, ami 3072 darab 2,5 hüvelykes vagy 1536 darab 3,5" meghajtót és 4,6 petabájtos maximális kapacitást jelent 3 terabájtos diszkek használata esetén. A DX8700 S2 kontrollerei és diszkfiókjai szabványos 19" rackszekrénybe illeszkednek.

/

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x)

A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x) A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

A tároló a modern igényekhez igazodva többféle kivitelű diszket képes fogadni (2,5" és 3,5" SAS és NL-SAS) és támogatja az SSD-ket is, valamint a különböző teljesítményű tárolórétegek között az adatok automatikus elosztását a Flexible Data Management és az Eternus SF Storage Cruiser révén. A szerverekhez legfeljebb 128 darab 4/8 GBps FC, illetve gigabites és 10 gigabites iSCSI vagy FCoE porton keresztül tud csatlakozni az Eternus DX8700 S2.

A tároló igazi vonzerejét a teljes Eternus DX családban azonos Eternus SF Storage Cruiser menedzsmentszoftver jelenti - mérettől és feladattól függetlenül ugyanazzal az alkalmazással kezelhetők a Fujitsu Eternusok a legkisebbtől (Eternus DX60) a legnagyobbig (Eternus DX8700 S2), amelyek között számos alkatrész (pl. diszkfiókok) is csereszabatos. Az azonos architektúra és menedzsmentszoftver használata lehetővé teszi az Eternus DX család tagjai közötti zökkenőmentes adatreplikációt, ami leegyszerűsíti a mentéssel és katasztrófa utáni helyreállítással kapcsolatos feladatokat.

A vállalat kiemeli, hogy a szoftverlicencelési konstrukció mellőzi a más cégeknél előforduló kínos meglepetéseket, a licencköltség a kontrollerek számával egyenes arányban nő, nem függ teljesítménytől vagy kapacitástól.

a címlapról