Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 31. 14:13

Távozik Larry Hollatz, az AMD PC processzor részlegének vezetője

A cég csak annyit közölt Hollatz-cal kapcsolatban, hogy távozásának oka az, hogy egyéb érdeklődési területeinek kívánja szentelni idejét. Hollatz nem kommentálta távozását. Átmenetileg Hector Ruiz, a cég elnöke veszi át Hollatz helyét, aki a Texas-i ill. kaliforniai processzor tervezési tevékenységéért és a PC chip-ek eladásáért volt felelős.

Ruiz ez évben csatlakozott az AMD-hez a Motorola-tól, ő a cég második számú vezetője Jerry Sanders mögött: várhatóan Ruiz lesz Sanders utódja akkor, amikor ez utóbbi szerződése lejár 2001-ben. Hollatz 1991 óta dolgozott az AMD-nél: először a beágyazott termékek divízió vezetője volt, majd 1995-ben a PC termékek divízió vezetője lett valamint a cég Texas-i mikroprocesszor egységét is vezette, mielőtt jelenlegi szerepéhez jutott.

Hollatz távozása pont egy olyan időszakban következett be, amikor úgy tűnik, hogy hosszú idő után először van sínen az AMD PC processzor részlege: a cég a mostani negyedévben 3,6 millió Athlon és Duron processzort fog eladni, ami kétszerese a második negyedéves szintnek, a negyedik negyedévben várható darabszám pedig 7,2 millió.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról