Szerző: Bodnár Ádám

2012. január 18. 14:17

VFCache néven kerülnek piacra az EMC flashmemória-kártyái

Az EMC egyik fórumára a múlt héten felkerült bejegyzés szerit VFCache néven érkezik piacra a vállalat 2011-ben bemutatott újdonsága, a szerverekbe PCI Express felületű flashmemóriát és okos szoftvert építő technológiája.

Tavaly májusban lebbentette fel a fátylat Project Lightning nevű fejlesztéséről az EMC, amelynek az akkori ígéret szerint 2011 őszére kellett volna piaci elérhető termék formájában testet öltenie. Az októberi Oracle OpenWorld eseményen az EMC technológiai főnöke, Pat Gelsinger bemutatott egy 320 gigabájtos mintadarabot és még mindig 2011-es piaci rajtot ígért. Ez azonban nem történt meg, a Project Lightning azonban nem tűnt el nyomtalanul, feltehetően a közeljövőben megjelenik.

A múlt héten felkerült az EMC egyik fórumára egy bejegyzés, amely szerint a Project Lightning a kereskedelmi forgalomban VFCache néven fog megjelenni. A vállalat január elején jegyeztette be a VFCache márkanevet az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál (USPTO), a kérelem szerint a VFCache egy flash memóriából és szoftverből álló, adattárolásra és adatkezelésre szolgáló számítógépes eszköz.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A tavaly májusi EMC World konferencia egyik legnagyobb durranása volt a Project Lightning, azaz VFCache, amelynek alapja egy Intel (más források szerint Micron) által gyártott, PCI Express felületű flashmemória-kártya. A  Project Lightning szoftveres oldalát és egyben piaci megkülönböztető jegyeit a FAST, vagyis az EMC-féle automatikus tárolórétegezési technológia, illetve a tároló és a szerver között elosztható cache-elés adja. A vállalat elgondolása szerint a jövőben a szerverek és a tárolók egyaránt tartalmaznak flash memóriát, amelyek között az adatok akár ide-oda helyezhetők a futtatott alkalmazás preferenciái alapján.

A késleltetésre érzékeny feladatok, például tranzakciókezelés esetén az adatok jó, ha a lehető legközelebb vannak feldolgozásuk helyéhez, a processzorhoz, az adatbányászathoz hasonló, nagy adattömeget megmozgató, masszív párhuzamos feldolgozást igénybe vevő, sávszélesség-kritikus alkalmazások esetén pedig a feldolgozási teljesítményt érdemes az adatokhoz közelíteni. A VFCache hiába van a szerverben, a vezérlését a tároló végzi, vagyis annak mintegy kinyújtott "csápjaként" kapaszkodik a szerverbe.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 15:57

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.