Szerző: Bodnár Ádám

2012. január 17. 12:40

Ingyen Windows Servert ad az Amazon

Windows Server 2008 R2 operációs rendszert futtató virtuális gépekkel is kipróbálható már az Amazon infrastruktúraszolgáltatása, az EC2. Az érdeklődők havi 750 órás üzemidőt kapnak egy ingyenes csomagban.

A Linux után a Windows Servert is elérhetővé tette ingyenes próbaverzióban infrastruktúraszolgáltatásán az Amazon. A Free Usage Tier keretében a vállalatok havi 750 órányi ingyenes üzemidőt kapnak az Amazon EC2-n, így a Windows Servert használó cégek regisztráció után ingyenesen tesztelhetik az Amazon felhőjét.

Az Amazon-ügyfelek ingyenes teszt keretében a Windows Server 2008 R2 rendszerkép futtatását  613 megabájt memóriával konfigurált, igény szerint 32 vagy 64 bites végrehajtásra képes t1.micro virtuális gépeken próbálhatják ki, amely a cég szerint kiváló lehetőség arra, hogy valaki megismerkedjen az EC2 szolgáltatásaival és használatával, elkészítse első alkalmazását vagy például egy egyszerűbb weboldalt telepítsen a felhőbe. A t1.micro instance-eket az Amazon a Windows Server 2008 R2 igényeihez optimalizálta, derül ki a cég blogbejegyzéséből, bár hogy ez pontosan mit jelent, arra a blog nem tér ki.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Az EC2-n 2010 óta van ingyenes próbalehetőség, azonban eddig kizárólag Linux rendszerképekkel lehetett az infrastruktúraszolgáltatást tesztelni. Az ingyenes csomagnak továbbra is része a Linuxot futtató t1.micro virtuális gép, amelyet a Windowshoz hasonlóan havi 750 órán keresztül ingyen biztosít a tesztelőknek az Amazon. Amennyiben az elfogyasztott üzemidő meghaladja a havi 750 órát, az Amazon elkezd számlázni, a linuxos gépek üzemórája 2 dollárcenttől, a windowsosoké 3 centtől indul, mai árfolyamon ez 5-7 forintos óránkénti költséget jelent.

A Windows-teszt elindításával egy időben az Amazon kibővítette az ingyenes szolgáltatáshoz járó tárhelyet is 30 gigbájtra, valamint 2 millióra duplázta meg a csomagban foglalt I/O műveletek számát is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 15:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.